Home , Avrupa , „Her yer Keupstraße ist überall“

„Her yer Keupstraße ist überall“

B7z4r90IgAA3YCS.jpg-thumbMÜNiH│20.01.2015│„Her yer Keupstraße ist überall“ eylem günü için Münih yüksek eyalet mahkemesi önünde gün boyunca 200’e yakın insan toplandı. NSU duruşmasında ele alınan Keup caddesinde ki “çivi bomba saldırısının” başlamasıyla saat 8.00’den itibaren konuşmalar, film gösterileri ve müzik sunuldu. Destekleyen demokratik kurumlar ve yapılar arasında ATiF’de yer aldı.

Yaptığımız konuşmada davayı sözde sağcı ve neo faşist terör örgütü „NSU“ya karşı açılmış olduğunu, fakat bu davanın asıl hedefi suçu ‘şahsa özel’e indirgemek ve en fazla onu yargılamak istediklerin farkında olduğumuzu belirtik. Fakat mağdurların yakınları ve ilerici kamuoyu olarak suçun üç maymunlara indirgenmesi ile  yetinmeyeceğiz. Bizim için mühim olan “Anayasa Koruma Dairesi” ve iktidar mensuplarının, polislerin ve diğer işbirlikçilerin yardımıyla yada desteği ile gerçekleşen haksızlıkları aydınlatılması ve bu katliamlarda kollektif bir suçun işlendiğinin açığa çıkartılmasıdır. Ayrıca bu saldırıların içerdiği ırkçılık gün geçtikçe büyümekte ve burjuva partileri tarafından beslenmekte olduklarına dikkat çektik.

Bu tür kurumsallaştırılmış ırkçılık soruşturma sürecinde de hissediliyordu. Yıllarca NSU tarafından işlenen cinayetleri „yabancıların organize suçu” olarak değerlendirildi. ATiF ve bazı göçmen, yerli sol örgütler defalarca saldırıların ardında ırkçı ve faşist nedenler saklı olduğunu dikkat çekmesine rağmen, soruşturmalarda göz ardı edildi. Onun yerine öldürülenlerin ailesi sorguya çekildi, göz altına alındılar ve hatta suçlandılar. Anayasa Koruma Dairesi daima geleneklerine sağdık kalarak;  solcuların, anti-faşistlerin ve komünistlerin peşine düşmüştür. Bunun içindir ki toplumun içinde ki kurumsallaştırılmış ırkçılık değişmeyecektir, aksine bu tür kurumlarda kullanılmaya devam edilecektir. Bundan dolayı ki tutarlı anti-faşist kişilik ırkçılığa ve faşizme karsı  çıkar. Yani faşistlerin yürüyüşlerine karşı, sadece karşı gösteriler  düzenlemekle yetinmez, bu tür ırkçı örgütlere ve gerici  kanunlara karşı direnir. Bir tek bu yöntemle NSU katillerinin çıktığı hücreleri parçalayabiliriz!
1500 civarında  insanın katıldığı yürüyüş, 17:30’de toplanıp Münih yüksek eyalet mahkemesi önünden, Karlsplatz’a yürüyerek  sonlandırılmıştır.

Haber-Yorum:  Eylemde yer alan bir ATiF aktivisti