Anasayfa , Haberler , PARTİZAN: "Şerzan Kurt ölümsüzdür!"

PARTİZAN: "Şerzan Kurt ölümsüzdür!"

MUĞLA | 21 – 05 – 2010 | Önceki hafta Muğla’da gelişen olaylara ve polis müdahalesi sonucu yaşamını yitiren Şerzan Kurt’a ilişkin PARTİZAN bir basın açıklaması yayımladı. Basın açıklamasında şunlara yer verildi;

“11 Mayıs’ta faşist bir grubun 5 Kürt öğrenciyi önce sözlü olarak taciz etmesi ardından da darp etmesi ile başlayan olaylar, kolluk kuvvetlerin çıkan çatışmaya “müdahale etmesi” yani faşistlere dokunmadan 12 Kürt öğrenciyi gözaltına almasıyla tırmanışa geçti.

Gözaltıları protesto etmek üniversite yakınlarındaki parkta toplanan yurtsever, ilerici öğrenciler polis tarafından engellendi. Öğrencilere “dağılmalarını” söyleyen polis onları faşistlerin pusu kurduğu alana yönlendirdi. Burada faşistlerle çıkan çatışmadan istediği sonucu elde edemeyen kolluk kuvvetleri Kürt öğrencilere saldırdı. Birçok öğrenci yaralanırken, Şerzan Kurt isimli yurtsever öğrenci polisin silahından çıkan kurşunla ağır yaralandı.

Olayların ardından Muğla’ya kolluk takviyesi yapılırken Valilikten olayların “bar kavgası” olduğuna dair açıklamalar geldi. Muğla Üniversitesi ve birçok yerde eylemlerle saldırı protesto edildi.

Yoğun bakıma kaldırılan Kurt’un kısa bir süre sonra beyin ölümü gerçekleşti. Polis kurşunuyla yaralanan Kurt, 7 gündür verdiği yaşam mücadelesi dün öğlen saatlerinde kaybederek, devletin kanlı “açılım” hanesine yazılan yeni isim oldu. Aydın Erdem, Ceylan Önkol, Necmi Ural… Ve şimdi de Şerzan Kurt…

Kürt halkına yönelik saldırıların bir parçası olarak planlanan bu saldırılar da “açılım”ın bir parçası olarak sürdürülmektedir. Son süreçte özellikle yurtsever, devrimci, demokrat öğrencilere yönelik birçok üniversitede (Muğla, Sütçü İmam, Osman Gazi vs) faşist gruplar tarafından saldırılar gerçekleştirilirken, bunların ’80 AFC’sinin yavrusu YÖK tarafından gizli ibareli belgelerle önceden hazırlandığı ve üniversitelerdeki bu tip faşist saldırıların artmasının planlandığı bilinmektedir. Şerzan’ın katillerini “derinlerde” aramaya hiç ihtiyaç yoktur. Zira onun katili polisiyle, YÖK’üyle, mahkemeleriyle, besleme sivil faşistleriyle vb. devlettir!

Katil devlet hesap verecek!

Şerzan Kurt ölümsüzdür!”