Anasayfa , Haberler , Hediye Şen’in cenazesi 16 saat sonra direniş zılgıtlarıyla çıkarıldı
Hediye Şen'in cenazesi 16 saat sonra direniş zılgıtlarıyla çıkarıldı
Hediye Şen'in cenazesi 16 saat sonra direniş zılgıtlarıyla çıkarıldı

Hediye Şen’in cenazesi 16 saat sonra direniş zılgıtlarıyla çıkarıldı

ŞIRNEX – Cizre’de gece boyu süren saldırılar sabah saatlerinde itibaren yoğunlaştı. Top atışları nedeniyle birçok ev ve okulda yangın çıktığı bildirilirken, dün akşam saatlerinde keskin nişancılar tarafından katledilen Hediye Şen’in cenazesi evinden 16 saat sonra çıkarılabildi. Kadınlar direniş zılgıtlarıyla Hediye’nin cenazesini uğurladı.

Hediye Şen'in cenazesi 16 saat sonra direniş zılgıtlarıyla çıkarıldı

Hediye Şen’in cenazesi 16 saat sonra direniş zılgıtlarıyla çıkarıldı

Sıkıyönetim altındaki Şırnak’ın Cizre ilçesinde, saldırılar gece boyunca devam etti. Akşam saatlerinde elektriklerin kesildiği kentte sabaha kadar süren saldırılarda Yasef, Cudi ve Nur mahallerine yönelik yapılan top atışları nedeniyle birçok ev, cami ve okulda yangın çıktı.

Nur Mahallesi’nin Botaş Caddesi üzerinden mahallelere sızma yapmaya çalışan ve korucu olduğu iddia edilen bir kişinin vurulduğu belirtiliyor. Atatürk Anadolu Lisesi ve mahalledeki caminin atılan toplar nedeniyle yanmaya başladığı öğrenildi.

Yafes Mahallesi’nde ise mahalle muhtarının evine havan topu isabet ettiği, Veysi Borçin ve Hacı Renas Özaltın isimli yurttaşların evlerinin de ağır silahlarla tarandı belirtildi.

Öte yandan dün Cudi Mahallesi Yaprak Sokak’ta evinin avlusunda üç kurşunla katledilen Hediye Şen (30) 16 saat boyunca evinden çıkarılamadı. Küçük iki çocuğu ve eşinin sabaha kadar başında beklediği Hediye’nin cenazesi sabah saatlerinde saldırılar altında Cizre Belediyesi’ne ait ambulansla alınarak, Şırnak Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Yaşadıklarını anlatan Hediye’nin eşi Mahmut Şen, “Dün akşam saatlerinde elektriklerin kesilmesiyle eş zamanlı saldırılara başladılar. Tuvaletimiz dışarıda olduğu için eşim avluya çıktı, kafasına ve sağ karnı ile koluna aldığı kurşunla ağır yaralandı. Yarım saat can çekişti, saldırılar nedeniyle müdahale edemedik. Hedef alınmış ve kafası parçalanmıştı. Küçük iki çocuğum annelerinin parçalamış kafası başında, ölmesini beklediler. Bize bunu yaşatanlar bir gün mutlaka hesap verecek. Cenazeyi 16 saat sonra güç bela evden çıkarabildik” dedi.

Cudi Mahallesi’nde Nusaybin Caddesi üzerinde bulunan Abdulcelil Petrol arkasındaki eve havan topu isabet ettiği öğrenildi.

Hakim tepelerden yoğun top atışları da sürerken, sabah saatlerinde zırhlı kepçeler mahallelere girmeye çalıştı. Ancak halkın direnişi karşısında zıhlı kepçelerin girişimi sonuçsuz kalarak geri çekilmek zorunda kaldı.
Sokaklarda direnen halk, herkese Cizre ve Silopi’de süren saldırılara sessiz kalmamalarını ve direnişe destek vermeleri çağrısında bulundu.

Cizre genelinde saldırılara yoğun bir şekilde devam ederken, halkın sokaklardaki direnişi sürüyor. Cizre sokaklarında yankılanan silah ve patlama seslerini yurttaşlar, çektikleri zılgıt ve attıkları slogan sesleriyle bastırıyor.
JINHA
(at-ma/fk)