Anasayfa , Avrupa , Binlerce İnsan Rojava Devrimini Sahiplendi

Binlerce İnsan Rojava Devrimini Sahiplendi

DSC_0032FRANKFURT | 30 – 11 – 2014 | Önceki gün Frankfurt Enternasyonalist Eylem Birliği (IAB) tarafından organizesi yapılan ve birçok ilerici devrimci kurumun destek verdiği ‘Rojava Devrimini Sahiplen!, PKK Yasağına Son!’ yürüyüşüne üçbinden fazla insan katıldı. Ana istasyondan başlayan ve şehir merkezinde son bulan yürüyüş, açılış mitingi ile başladı. Açılışta MLPD, DKP, Tatort Kurdistan gibi birçok yerli kurum tarafından açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamalarda, Enternasyonal direnişin yanı sıra, Almanya’da süren siyasi yasaklamalarla birlikte Almanya komünist Paritisi’nin (KPD) yasağına dikkat çekildi. Türkiye ve Rojava’da ki son gelişmeler hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Yürüyüşe ATİF, MLPD, DKP, Aufbau der 3. Reihe, Naw-Dem, ADHF, AGİF, YXK, YDG, SDAJ, Sol Parti, Yeni Kadın, Anti-Fa Grupları, AZAD, RAS gib kurumlar katıldı. Etkinlikte Sol Parti adına bir konuşma gerçekleştirildi.

Atkinliğin kapanış mitinginde Tatort Kurdistan, ATİF, AGİF ve IAB adına konuşmalar gerçekleştirildi. Yürüyüş güzergahı boyunca ATİF’in bildirileri yoğun bir şekilde dağıtılırken, ERNK bayraklarının açıldığı gözlemlendi.

Alman polisinin yoğun provakasyonları etkinlik boyunca boşa çıkartılırken, günlerce öncesinden başlayan kriminalize çalışmalarıda sonuca ulaşmadı. Ancak Polisin provakatif tavırları kitle tarafından tepki ile karşılanadı. Kitlenin dağılım aşamasında Polisin kimlik kontrolü yapılmasıdakitle tarafından protesto edildi.

ATİF temsilcisi tarafından yapılan konuşmada Türkiye’nin Rojava sürecindeki ve Kobane kuşatmasında ki rolü üzerinde duruldu ve faşist Türkiyenin politikaları teşhir edildi.

Etkinlikte, YDG festivalinde müzik dalından 3. olan Damla parçalarıyla etkinliğe renk kattı. Yürüyüş boyunca kürtçe direniş türküleri ve sloganlarla coşkulu bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Etkinlik sırasında Rojava ile dayanışma amaçlı bağış toplanırken, sonrasında ise maddi katkı amacıyla bir kültürel etkinlik gerçekleştirildi.