Home , Haberler , HDP`den Anayasa Mahkemesi’nde Vicdan ve Adalet Nöbeti

HDP`den Anayasa Mahkemesi’nde Vicdan ve Adalet Nöbeti

Türkiye|05.09.2017|HDP Heyeti, tutuklu milletvekilleri hakkında görüşme yapmak için geldikleri Anayasa Mahkemesi’nde (AYM) Anayasa Mahkemesi Başkanı ile görüşemeyince, “tatmin edici bir açıklama yapılana kadar”AYM’den çıkmama kararı aldı.

Baydemir AYM önünde: “Yargı siyasi otoritenin önünde eğilmesin diye buradayız”

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Parti Sözcüsü ve Urfa Milletvekili Osman Baydemir, Grup Başkanvekili ve Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, Kadın Meclisi Sözcüsü ve Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, İstanbul Milletvekili Garo Paylan, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve tutuklu milletvekillerinin durumunu görüşmek için adli yılın açılış gününde Anayasa Mahkemesi’ne geldi.
Heyet, Anayasa Mahkemesi önünde yaptıkları açıklamadan sonra Anayasa Mahkemesi Başkanı ile bir görüşme talebinde bulundu. Bu taleplerine cevap verilmeyince “tatmin edici bir açıklama yapılana kadar” Anayasa Mahkemesi’nde Vicdan ve Adalet Nöbeti tutmaya başladılar.

HDP Heyeti’nin AYM içinde yapacakları Vicdan ve Adalet Nöbeti açıklaması şöyle:

Talebimiz Vicdan ve Adalet!

Parti Sözcümüz Osman Baydemir, Kadın Meclisi Sözcümüz Dilan Dirayet Taşdemir, Grup Başkanvekilimiz Ahmet Yıldırım, Adana Milletvekilimiz Meral Danış Beştaş ve İstanbul Milletvekilimiz Garo Paylan’dan oluşan heyetimiz Anayasa Mahkemesi önünde yaptıkları açıklamadan sonra Anayasa Mahkemesi Başkanı ile bir görüşme talebinde bulundu. Bu talebe henüz cevap verilmedi.
Heyetimiz, Eş Genel Başkanlarımız ve tüm milletvekillerinin haksız ve hukuksuz tutukluluğu hususunda hukukun tecelli etmesi ve Anayasa Mahkemesinin ulusal ve uluslararası içtihatlara uygun bir karar alması için Anayasa Mahkemesi içinde Vicdan ve Adalet Nöbeti başladı.

Görüşme yapıldı, nöbet devam edecek

HDP milletvekillerinin yaklaşık 4 saat süren bekleyişinin ardından görüşme talebine yanıt geldi. Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, HDP milletvekillerini kabul etti. HDP milletvekilleri ile Zühtü Arslan arasındaki görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Gelen ilk bilgiler görüşmenin olumlu geçtiği yönünde.

HDP milletvekilleri görüşme sonrası yaptıkları değerlendirmede, “Vicdan ve Adalet Nöbeti” eylemini AYM önünde devam ettirme kararı aldı. Nöbet mahkeme önünde yapılan açıklamanın ardından Anayasa Mahkemesi’nin karşısında bulunan Ahlatlıbel Parkı’nda devam ediyor.  (sendika.org)