Home , Avrupa , Musa Demir: Faşist saldırı bütün Kürtlere ve İlericilere Yapılmıştır

Musa Demir: Faşist saldırı bütün Kürtlere ve İlericilere Yapılmıştır

ATİK | 13 – 04 – 2010 | ATİK Başkanı Musa Demir, yaptığı bir açıklamayla Ahmet Türk’e yapılan saldırıyı nefretle kınadı. Musa Demir, yapılan saldırının sadece Kürtlere değil, tüm ilericilere yapılmış olduğunu söyleyerek, ATİK adına Türk’e geçmiş olsun dilekerini iletti.

Açıklamanın tümü şöyle:

Bugün görülmekte olan bir davanın takibi için, Samsun’a giden BDP üyelerine ve sayın Ahmet Türk’e yapılan çirkin, faşist saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyoruz. Ahmet Türk’e yapılan saldırı bütün Kürtlere ve bütün ilericilere yapılmıştır.

AKP hükümeti ve İçişleri Bakanlığı gerekli güvenlik önlemlerini almayarak, adeta BDP’lilere yapılacak saldırıya zemin hazırlamıştır. Milliyetçi-ırkçı faşizan şovenizmin tırmandırılarak, halklar arası çatışma ortamına zemin hazırlamak gayreti ve uğraşı içinde olan halk düşmanları iyi bilsin ki: Kürt – Türk ve her milliyetten halkımızın kardeşliği ve birlikte mücadelesi bu faşist oyunları boşa çıkaracaktır.

Kurumumuz ATİK adına; BDP‘ye yapılan saldırılara karşı ortak duruş sergilemeyi bir görev olarak addediyor, Sayın Ahmet Türk’e tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

ATİK Genel Konseyi adına

Başkan Musa Demir