Anasayfa , Avrupa , Diren Kobani Ezilen Dünya Halkları Seninle!!!

Diren Kobani Ezilen Dünya Halkları Seninle!!!

Ohne Titel 3NRW-1210-2014-Kobani direnişi’ni sahiplenme ve faşist T.C. Devleti’nin son günlerde kudurmuşcasına Kürt halkına ve direnişlere destek veren devrimci-demokratlara saldırı devam etmektedir. Buna paralel olarak da Avrupa’nın birçak şehrinde günlerdir protesto ve yürüyüşler devam etmektedir.

Aralıksız olarak devam eden protestolara Wuppertal ve Hagen’de Perşembe günü devam etti. Gerçekleştirilen protesto ve yürüyüşlerle, Kobani direnişini sahiplenildi ve faşist T.C. Devleti’nin saldırıları kınandı.

Wuppertal; Wuppertal Enternasyonsl Dayanışma Platformu’nun (ATİF, NAW-DEM, ADHK, AGİF, BİR-KAR, Wuppertal-AKM, MLPD, Die Linke, Filistin Sosyalist Hareketi, İran Kmale) çağrısı ile, şehir merkezinde 3000’e yakın bir kitle bir araya geldi. Başta Emperyalist Haydutlar ve onların yerli işbirlikçi uşakları olan T.C., Suudi Arabistan ve Katar, yine aynı zamanda taşeron görevi gören Ortaçağ barbarlar sürüsü IŞİD protesto edildi. ‘’Kobani, IŞİD’de aynı zamanda ona destek veren Emperyalistlere ve yerli gerici uşaklarına mezar olacak’’ sloganları ile ortadoğu’da gerçekleştirilen – gerçekleştirilmeye çalışılan katliamlar kınandı ve Kobani direnişi sahiplenildi. Şehir merkezinde gerçekleştirilen yürüşe, bölgesel medya kuruluşlarından; WDR, Radyo ve SAT1’ın yanısıra Alman yerli halkının ilgisi oldukca yoğundu.

Yürüyüş sonrası miting alanında yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından, Wuppertal Enternasyonal Dayanışma Platformu’nun yaptığı almanca açıklamalar ile devam etti. Son olarak da cumatersi yapılacak olan merkezi yürüyüşe katılım çağrıları yapılarak kitlelere duyuruldu. 

Hagen; Hagen’de oluşturulan platformun çağrısı ile 1000-1500 civarında bir kitle bir araya geldi. Bir araya gelen kitle, IŞİD çetesi, Emperyalist Haydutlar ve yerli uşakaları bir yürüyüş ile protesto edildi. Yine Hagen’de de cumatersi yapılacak olan merkezi yürüyüşe, kitlelere katılım çağrıları yapıldı.

Ohne Titel 2Ohne Titel