Anasayfa , Haberler , HDP Milletvekili Zana, ” Ölümleri durdurmazsak ben ölüm orucuna yatacağım” dedi

HDP Milletvekili Zana, ” Ölümleri durdurmazsak ben ölüm orucuna yatacağım” dedi

leyla-zana-idil-10092015-300x150Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı Milletvekili Leyla Zana, sokağa çıkma yasağına karşı Cizre’ye giden grupta bulunan ve askerin izin vermemesi üzere yurttaşlarla beraber İdil’de kalan Leyla Zana burada yurttaşlara seslendi. Zana buradaki konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Kandil’i muhatap alıp görüşen, Parlamento’daki arkadaşlarımızı muhatap alan zihniyet hala Kürtleri eşit görmüyor. O psikolojik eşiği aşamıyorlar. Bursa’daki kardeşlerimizin ne hakkı varsa buradaki insanların da o hakkı olsun istiyoruz.

Şimdi yaklaşık bir aydır kendi nefsinde çok düşünerek bir karar aldık. Yüzyıldır çarpışarak ölüyoruz. Nefsi müdafaa yapıyoruz. Ama artık yeter. Ölerek ve öldürerek toplumu, vicdanımızı, geleceğimizi çürüteceğiz.

Elinde silah olan bütün taraflara sesleniyorum; kimseye sözümü dinletemezsem de kendime sözüm geçer. Ölümleri seyretmektense ölmeyi tercih ederim. Eğer ölümler durmazsa ölüm orucuna başlayacağım. Beni tanıyanlar bilir. Ağzımdan söz bir kere çıkar. Kellem gitse, geri dönmem. Artık yeter. Gençler öleceğine biz ölelim.

Kimseye gücüm yetmeyebilir. Ama nefsime gücüm yeter. Ölümleri seyretmektense ölümü tercih ederim.”

Günlerdir süren “ohal”, sokağa çıkma yasağı, tanklar, toplar, çatışmalar ve katledilen Cizreliler…
Cizre’ye gitmek isteyen heyetler, HDP Eş Genel Başkanı, HDP’li bakanların önü TC’nin ordusu tarafından kesiliyor, tartaklanıyor. Top atışları altındaki Cizre’de hergün katliamlara devam ediliyor.
Cizre ise dün yine uyumadı, Cizre’de dünde katliam sürdü ve 4 kişi daha TC tarafından katledildi, Cizre’nin sesini duyalım ve bu sese çığlık olalım…

cizre_heteyi_yollarda