Anasayfa , Avrupa , İsviçre’de binlerce Emekçi ECOPOP’a hayır dedi!

İsviçre’de binlerce Emekçi ECOPOP’a hayır dedi!

20141101_144225BERN|02-11-2014|İsviçre’de binlerce yerli ve göçmen emekçiler sömürgeci ECOPOP yasasına 01 Kasım 2014 tarihinde Miting ve Yürüyüşle hayır dediler.

İsviçre’nin Başkenti Bern’de bir araya gelen sekiz bin çivarında emekçi, sağcı partilerin 30 Kasım’da referanduma sunacakları ECOPOP yasasına karşı miting düzenleyerek yasanın insani değerlerden uzak ve absürt olduğunu vurguladılar.

Mitingde konuşma yapan ECOPOP’a HAYIR Komite (FIMM) temsilcisi, “çevre sorunlarına duyarlılık adı altında geliştirilen bu yasa tasarısının büyük bir aldatmaca olduğu ve başta göçmenler olmak üzere işçi ve emekçilerin haklarını hedeflediğini söyledi. FIMM temsilcisi “ ECOPOP güvencesiz bir yaşam ve çalışma koşullarına yol açacaktır. Ülkedeki oturumlu göçmen sayısına radikal bir sınırlama getirmeye hedefleyen bu tasarı aynı zamanda çalışan göçmenlerin oturum haklarının ölmemesi için çok kötü çalışma koşullarına boyun eğmelerine yol açacaktır. Nüfus artışı ve göç politikalarıyla çevre sorununu çözeceğini iddia eden sağcı partiler “aile planlaması” adı altında doğum oranını düşürmek, ailelerin kaç çocuk sahibi olacaklarını belirlemek gibi absürt ve sömürgeci bir uygulamaya gitmek istiyorlar. Bunu reddediyoruz” dedi.

Sendikalar adına yapılan konuşma da ise “bu yasa tasarısının AB ülkeleri ile imzalanan ticari işbirliği sözleşmelerine de aykırı olduğunu vurgulanarak “komşu ve öteki ülkelerdeki açık ve eşitlikçi alışveriş sözleşmelerinin yanı sıra, bilim, mesleki eğitim ve kültürel gelişim gibi pek çok faaliyetin de sekteye uğrayacağı ve zamanla işlevsiz kalacağı açıktır.” denildi.

İTİF-YDG-YENİ KADIN  olarak  “IRKÇI VE AYRIMCI YASALAR SON! HERKESE EŞİT HAKLAR” yazılı pankart ve flamalarımızla mitinge katıldık.

ECOPOP çalışmasına yönelik Fransızca ve Almanca hazırlanan bildirler dagıtıldı. Ayrıca miting alanında, İTİF-YDG-YENI KADIN imzalı “YABANCI DÜŞMANI ECOPOP’A HAYIR!” sloganlı yazılı stiker (yapıştırma) ve kuşlamalar miting ve yürüyüş boyunca  sürekli kullanılarak ajitasyon çalışması yapıldı.

Kobanê Direnişi Selamlandı!

Miting alanında yapılan konuşmalarda İŞİD’in katliamları lanetlenirken Kobanê direnişi selamlandı. “Rojava’dan Avrupa’ya Faşizm yenilecek” pankartı ile alana giren Yeni Demokratik Gençlik ( YDG) üyeleri alkış ve dayanışma sloganları ile karşılandılar. Pankart ve flamalarıyla alanda Almanca her yer kobane her yer direniş, Faşizme karşı omuz omuza sloganlarıyla kitle içinde yürüyen YDG’liler daha sonra pankartı miting alanında yüksek bir yere asılarak faşizm teşhir edildi.

Miting sonrasında bin civarında “faşist yasalara geçit vermeyeceğiz”, “ yaşasın enternasyonal dayanışma” sloganları eşliğinde korsan yürüyüş gerçekleştirildi.

Yürüyüşe izin vermek istemeyen polis kitlenin kararlı duruşu karşında geri adım atarak şehir merkezine doğru devam edildi. Mitinge ve yürüyüşe yoğun bir şekilde katilan YDG’liler yürüyüş boyunca Bern sokaklarında “Yabancı düşmanı ecopop hayır!” yazılı stiker ve yoğun kuşlamalar yaparak referanduma sunulacak ECOPOP’u asıl amacının ne olduğu noktasında geniş ajitasyon/propaganda çalışması yürütüldü.

Ayrıca Miting alanında Yunanistan’da hukuksuz bir şekilde kırmızı bülten araması nedeniyle üç ayı aşkındır tutuklu olan Muzaffer Acunbay‘a özgürlük kampanyasını nedeniyle başlatılan imzalar toplanıldı.

image4image120141101_15315720141101_152843_620141101_152500_120141101_14554620141101_144225