Home , Avrupa , ATİF Duisburg: Filistin İşgaline Karşı Mücadele Meşrudur Yasaklanamaz!

ATİF Duisburg: Filistin İşgaline Karşı Mücadele Meşrudur Yasaklanamaz!

Duisburg Filistin Dayanışma Komitesi bünyesinde faaliyet gösteren 4 faaliyetinin evleri 16 Mayıs sabahı ’’Şafak Operasyonu’’ ile basılmıştır. Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanlığı, Hamas’a destek verdiği yalan iddiasıyla „Duisburg Filistin ile Dayanışma Komitesi’ni“ yasakladığını açıkladı. Duisburg’un dört farklı yerinde sivil ve resmi olmak üzere elliden fazla polis baskında yer aldı. Ev baskınlarında dizüstü bilgisayarlara, cep telefon, megafon kitap pankart gibi eşyalara el konuldu. Komite’nin sosyal medya hesaplarına erişim engeli getirildi, web siteleri ve tüm plakalar ve semboller yasaklandı.

Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanlığı Reul, bunun aynı zamanda „Duisburg Filistin ile Dayanışma Komitesi’nin“ yerini almayı amaçlayan yeni kurulan kuruluşlar için de geçerli olduğunu söyledi.

Bu saldırıların özellikle son zamanlarda Avrupa ve Almanya’nın birçok yerinde gelişerek güçlenen Filistin halkı ile dayanışmayı engellemek amaçlı olduğunu biliyoruz. Daha önce de Siyonist İsrail devletinin Filistin halkına karşı uyguladığı katliam ve saldırıları teşhir etmek için Duisburg dernek lokalimizde polisin baskınına uğramıştık. ATİF Duisburg olarak Alman devletinin, Filistin halkı ile dayanışma içerisinde olan birey ve örgütleri yıldırmayı ve alman kamuoyunda marjinalleştirmeyi hedeflediğini biliyor ve bu bilinçle gerçekleştirilen anti demokratik saldırılara karşı daha güçlü bir karşı koyuşu sergilemek için tüm demokratik güçleri dayanışmaya çağırıyoruz.

Duisburg şehrinde birlikte yürüyüş panel ve mitingler düzenlediğimiz Duisburg Filistin Dayanışma Komitesi’ faaliyetlilerinin yanında olmaya devam edeceğimizi buradan bir kez daha vurgulamak istiyoruz.

Gazze’de aylardır süren katliamı lanetliyoruz. Filistin halkının işgalci İsrail devletine karşı verdiği mücadele meşrudur, haklıdır.

Yaşasın Mazlum Filistin Halkının Bağımsızlık Mücadelesi!

Faşizme ve İşgale Karşı Mücadele Meşrudur Yasaklanamaz!

 

Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF) – Duisburg