Home , Avrupa , Kürdistan`daki katliamlara dikkat çekmek için Antwerpen`de çalışmalar …

Kürdistan`daki katliamlara dikkat çekmek için Antwerpen`de çalışmalar …

Ohne Titel 3Belçika’nın Antwerpen Kentinde, Avrupa genelinde alınan kararlar çerçevesinde Kürdistan`daki katliamlara dikkat çekmek için hazırlanan raporlar çeşitli kurumlara sunulmak üzere çalışmalar düzenlendi.

Bu kapsamda Antwerpen’de Slava Kadın Meclisi, Sosyalist Kadınlar Birliği ve ATiK olarak Slava Kadın Meclisinin Hazırladığı  rapor öncelikle Antwerpen adliyesi içerisinde bulunan Sulh Mahkemeleri (Procureur Des Konings) bölümüne sunuldu.
Burada gerçekleşen görüşmede Türk Devletinin Kürdistan Halkı üzerinde yapılan katliamları Sokağa çıkma yasaklarını ve halka uygulanan baskı ve zulümleri aktardık. Sunulan dosya üzerine mahkeme tarafından yapılan açıklamada dosyanın incelemeye alınacağı ve en kısa zamanda kurumlarımızla kontağa geçileceği bilgisi vrildi.
İkinci olarak Antwerpen Amnesty International Vlaanderen Menşenrechten(İnsan Hakları Derneği)’ne verildi. Dosyanın içeriği üzerine bilgi aktarıldı. Bunun üzerine kurum tarafından yapılan açıklamada kendilerininde Kürdistandaki gelişmeler üzerine bir raporlarının olduğu ve bizlere göndereceklerinin bilgisini verdiler.

Ohne TitelKadın kurumları çalışmalarını ortak program üzerinden sürdürmeye önümüzdeki günlerde de devam edecekler.