Anasayfa , ATİK , ITIF – ATİK YALNIZ DEĞİLDİR

ITIF – ATİK YALNIZ DEĞİLDİR

unnamed

Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyon ATİK’in faaliyetci ve aktivistcilerine yönelik 15 Nisan akşamı, Almanya devletinin emri ile eş zamanlı operasyon yapılarak bir çok insan göz altına alınmıştır. Göz altına alınan üye ve aktivistciler çıkarılan mahkemeler tarafından  tutuklanmıştır.

Uzun dönemdir demokrasi mücadelesi yürüten ATİK’e yönelik bu haksız tutuklamaları protesto etmek ve aktivistcilerimize sahip çıkmak için, 16 Nisan tarihinde Avrupanın bir çok ülke ve şehirlerinde eylemler gerçekleştrildi. Bu eylemlerden ikisi de, Zürih ve Basel kantonlarında yapıldı.

İsviçre Türkiyeli İşçiler Federasyon (İTİF) aktivistcimiz Mehmet Yeşilcalı’nın eşi ve çocukların önünde İsviçre polisin özel timleri tarafında evi basılarak adeta evde terör estiren İsviçre polisi aktivistimizi göz altına alınmış ve İsviçre adalet bakanlığı talimatıyla  Friburg  savcılığı tarafından da tutuklanmıştır. Tutuklamayı yapan savcılık Almanya devleti tarafından iade talep edildiğini ve bu talebi İsviçre Adalet bakanlığı tarafından karar verileceği bilgisini de Yeşilçalı’nın Avukatına bildirilmiştir.

Hukuksuz bir şekilde tutuklanan aktiviscimize destek vermek için mahkeme binası önüne giden İTİF yöneticileri ve ailesine de  mahkeme binası önünde polisin tahamülsüzlüğü üzerine bina çevresinde uzaklaşmaları istenilmiş bu anti demokratik uygulamayı  protesto eden ailesi ve İTİF yöneticileri  polis tarafından baskı uygulanmış ve kimlik kontrolü yapılarak zorla bina dan uzaklaştırılmıştır.

İTİF, YDG, YENİ KADIN’ın çağrısıyla Zürih ve Basel kantonlarında yapılan eylemlere İsviçre’deki dost devrimci ve  demokratik göçmen kurumlarda destek verdiler.

Yapılan eylemlerde; Yapılan bu baskılar demokrasi mücadelemizden bizleri alıkoyamaz! Tutuklanan aktivistcilerimiz ile ATİK üyeleri derhal serbest bırakılmalıdır.

Ayrıca 17 Nisan tarihinde Bern şehrinde bulunan İsviçre Adalet Bakanlığı önünde Saat: 15.00 de yapılacak kitlesel eyleme çağrı yapılarak bitirildi.

ITIF

Isvicre Türkiyeli Isciler Federasyonu