Home , Haberler , HBDH: Giresun’daki eylemi militanlarımız gerçekleştirdi

HBDH: Giresun’daki eylemi militanlarımız gerçekleştirdi

HBDH-logo-600x400
HBDH, Giresun’a bağlı Çaldağ beldesi Jandarma Karakoluna yönelik eylemi militanlarının gerçekleştirdiği bildirdi.HBDH, 3 Jandarmanın öldürüldüğünü, ağır yaralanan Karakol Komutanı’nın da daha sonra öldüğünü açıkladı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Ortak Komutanlığı, Giresun’a bağlı Çaldağ beldesi Jandarma Karakoluna karşı gerçekleştirilen eylemi üstlendi.

HBDH açıklamasında, “Türkiye halklarının Önderlerinden Mahir, Hüseyin ve İbrahim yoldaşlar şahsında, Kürdistan halkının özgürlük mücadelesine kendini adayan Haki ve Kemallerle zirveleşen devrim mücadelesinde Mayıs ayı, şehadet gerçeği yüreklerde ve beyinlerde eşsiz bir anlama kavuşmuştur. Bu büyük önderlerin şahadet yıldönümleri anısına ve AKP’nin başta Sur, Cizre, Nusaybin, Gever ve Şırnak’ta Kürdistan halkına karşı işlediği suçlara misilleme amaçlı militanlarımız tarafından Giresun’da bir eylem gerçekleştirilmiştir. Bu eylem Deniz Gezmiş’lerin ve Azad Siser’lerin anısına gerçekleştirilmiştir” denildi.

HBDP devamla şunları belirtti:

“6 Mayıs günü öğleden sonra saat 16.30’da Giresun’a bağlı Çaldağ beldesi Jandarma Karakoluna karşı militanlarımız tarafından bir eylem düzenledi. Bu eylemde Karakol komutanı hedeflenmiş ve vurulmuştur. Yine Karakol nizamiyesi de vurulmuş ve burada 3 Jandarma öldürülmüştür. Birçok aracın darbelendiği eylemde Karakol Komutanı ağır yaralanmış ve ardından ölmüştür.

Halklara ve halklarımıza her türlü faşizmi uygulayan rejim ve ordusuna karşı bundan sonra eylemlerimiz her yerde gelişerek büyüyecektir. Bu faşizme karşı Türkiye gençliğini Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Ortak Komutanlığı çatısı altında süren direniş mücadelesine katılmaya çağırıyoruz.”