Anasayfa , Haberler , Veysel Akgül Frankfurt’ta Anıldı

Veysel Akgül Frankfurt’ta Anıldı

FRANKFURT|27.12.2021| Bir yıl önce yakalandığı Covid -19 nedeniyle aramızdan ayrılan Veysel Akgül Frankfurt’ta ailesi, yoldaşları, dostlarının ve siper yoldaşlarının da katılımıyla 25 Aralık Cumartesi günü anıldı.

“Veysel Akgül yoldaş ölümsüzdür/ TKİP” imzalı pankartın asılı olduğu anma Frankfurt/ Güneş Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi. Açılış konuşmasının ardından Veysel Akgül ‘ün çoğunu ezbere bildiği ve okuduğu Nazım Hikmet şiirler gençler tarafından müzik eşliğinde okundu, sevdiği parçalar seslendirildi. Kendi yazdığı şiirlerin de okunduğu gecede TKİP adına konuşma yapıldı. Korona pandemisinin bu sistemin bir ürünü olduğuna dikkat çekilen konuşmada, sözde önlemler adı altında aslında hiç bir önlem alınmayarak binlerce insanın ölümüne neden olanın kapitalist düzen olduğuna vurgu yapıldı.

Hazırlanan bir sinevizyonla Veysel Akgül’ün yaşamı ve mücadelesinden kesitler sunuldu. Oğlu ve yoldaşı Öncel de yaptığı konuşmasında, ” Babam ve yoldaşım olduğun için başım dik ve gururluyum. Bıraktığın mirası onurla taşıyacağıma söz veriyorum. Senin dediğin gibi savrulmayacağım,örgütlü kalacağım .” diyerek duygularını dile getirdi. Veysel Akgül ‘ü yakından tanıyan dostları,arkadaşları, yoldaşları da düşünce ve duygularını dile getirirken, MLPD,AGİF ve ATİF adına da konuşmalar yapıldı. ATİF/Frankfurt adına Veysel Akgül ‘e hitaben yapılan konuşmada siper yoldaşlığının güzel bir örneği olduğu belirtilerek;

“Sevgili Veysel, Bedenen aramızdan ayrılışının 1. yılındayız. Ama şairin de dediği ve toprağa tohum diye düşenlerin yeniden çoğaldığı gibi, senin de o tohumlar arasında olduğunu bilmek, mücadelenin, siper yoldaşlığının güzelliğini seninle yaşayabilmiş olmak bizler açısından onurdu, gururdu.
‘Tek başına da kalınsa, düşlediğimiz dünya için yolda bıkmadan, usanmadan umuda doğru yol almaktır aslolan.” sözünün pratikte en yakışanlarından bir dost,arkadaş, siper yoldaşı olarak, bunu çevrene yansıtmayı da iyi bilenlerdendin. “denildi.

“Çok değerli dostlarımızı, yoldaşlarımızı arkadaşlarımızı ne yazık ki yitirmeye devam ediyoruz. Güzel emekleri ve bıraktığı değerleri mücadelemize ışık tutmaya devam edecektir. Sistem bir şekilde baskı,sömürü, zulüm çarkını sürdürmeye devam ediyor. Son süreçlerde senin de yüreğinin önemli parçasını bıraktığın ve zulmünden başka bir ülkede mücadelene devam etmek zorunda bırakıldığın ülkemizde faşizm kanla beslenmeye devam ediyor. Bir günde zindanlardan üç politik tutsağın katledilmiş bedeni çıkartıldı, hala tutsaklar sözde intihar denilerek katledilmeye devam ediyor. Dolayısıyla zindanlar da kanayan yaramız olmaya devam ediyor. Kadınlar hala katlediliyor,:Bir kereden bir şey olmaz.’ diyen faşist zihniyet çocuklara tecavüz etmeye devam ediyor. LGBTİ +’lar hala ötekileri ve öldürme de dahil her türlü insanlık dışı yaptırımlar uygulanıyor. Biliyor musun Veysel, insanların açlıklarını kolayca bastırmak için karın doyuran simitin tanesi 3 lira olmuş. İnsanlar halk ekmek kuyruğunda ucuz ekmek alabilme yarışına sokulmuş faşizm tarafından.” ifadeleriyle Veysel Akgül ‘ün bedenen sonsuzluğa gittiğinden bu yanaki gelişmeler kısaca vurgulanarak;
“Dememiz o ki Veysel, sen gideli omuzlarımıza daha fazla yük, sorumluluk ve görev bindi. Bunları yerine getirmeye bedenen senin de aramızda olmanı ne kadar isterdik. Ama biz biliyoruz ki, sen sonsuz istikametinde de olsan mücadelemizin her anında bizimlesin. Ve o gün geldiğinde Mustafa Özenç’in de dediği gibi, özgürlüğün türküsünü hep birlikte söyleyeceğiz. Seni özlüyoruz Veysel. İyi ki hayatımıza mücadelemize dokunmuşsun! İyi ki siper yoldaşı olmuşuz!” sözleriyle sonlandırıldı.

KPD/Yeniden İnşa Örgütü, ADHK’ nın da katılım sağladığı anma, Güneş Tiyatrosu’ndan Tülay Yongacı ve Deniz Köseoğlu’nun piyano eşliğinde söylediği Nazım Hikmet türküleri ve ‘Veysel Akgül ölümsüzdür!” sloganlarıyla sonlandırıldı.