Anasayfa , Avrupa , ‘Hayal ettiğimiz hayatın örneği kampta’

‘Hayal ettiğimiz hayatın örneği kampta’

Roses |25.07.2018| Katalonya’nın Roses kasabasında 21 Temmuz’dan bu yana devam eden ATİK 29. Gençlik ve Tatil Kampının açılış etkinliği gerçekleştirildi. Katılımcılara yapılan ilk duyuru, Turgut Kaya’nın açlık grevini elde edilen başarı ardından sonlandırdığı oldu. Haber, katılımcılar tarafından alkış ve sloganlarla karşılandı.

80’lerden bu yana…

Etkinlikte kampın tarihine ve amacına ilişkin bir konuşma yapan ATİK Genel Konseyi Üyesi Ufuk Merdan, “Bu kamp, 80’li yıllarda politik göçmen olarak Avrupa’ya gelenlerin bir ihtiyacına karşılık olarak örgütlendi. Uyguladığımız model, insanlarımızı bir araya getirdi, başarılı oldu ve başka örgütler de aynı modeli uygulamaya başladı. Birçok kişi, bu kamplarda örgütlendi, ATİK çalışmalarında yer almaya karar verdi. Ben de örgütlü mücadeleye birinci kampta karar verdim.”

‘Moral ve güç veriyor’

ATİF Yönetim Kurulu Üyesi Mine Demirkaya ise kampın yeni direnişler için enerji toplama alanı olduğuna dikkat çekerek, “Burada birlikte yaptığımız spor turnuvalarından kültür çalışmalarına akşam oturmalarından söylediğimiz türkülere her şey güzel bir dünya yaratma mücadelesinde bize moral ve güç veriyor” dedi.

‘Gençler kampta örgütleniyor’

Yeni Demokratik Gençlik Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Merve Öner, kendisinin de birçok genç gibi kampta örgütlendiğini söyledi ve ekledi: “Kampın gençler açısından başka bir değeri var. Hayal ettiğimiz hayatın bir örneğini burada yaratmaya çalışıyoruz.”

Kamp Komitesi’nden Ahmet Ali’nin kamp kurallarına ilişkin bilgi vermesinin ardından katılımcılar tek tek kendilerini tanıttı. Etkinlik, YDG’lilerin danslı oyun gösterisi, YDG’li Alara’nın yan flüt gösterisi ile Yeni Kadın Plaj Korosu, Hozan Qamber, Onur Olgun ve Grup Haykırış üyelerinin söylediği şarkılarla devam etti.

Kampta farklı kültürel ve atölye çalışmaları devam ediyor. Resim atölyesinin yanı sıra, Koro ve müzik grubu çalışmaları ile halk dansları ve kısa film atölyesi kampta yapılan çalışmalardan bazıları. Haftada bir yapılacak panel ve seminerler ile Kadın ve gençlik eğitimleri de kampta siyasi çalışmalar olarak ele alınıyor.