Anasayfa , Haberler , Hatun Tuğluk’un Cenazesine Faşist Saldırı

Hatun Tuğluk’un Cenazesine Faşist Saldırı

Hatun Tugluk

ANKARA | Ankara’da önceki gün vefat eden Aysel Tuğluk’un Annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine yapılan faşist saldırı sonrası, cenaze İncek mezarlığından çıkarılarak Dersim’e götürülüyor.

Önceki gün vefat eden Hatun Tuğluk’un Ankara İncek’te defnedilmesi için çalışmalar başlatılmış, tutsak konumunda olan HDP Eşgenel Başkanı Aysel Tuğluk’ta özel izinle cenaze törenine katılmıştı. Ajansların bildirdiğine göre defin sırasında mezarlığa saldıran 50 kadar faşist farklı yönlerden “Burada şehit cenazesi var, buraya terörist cenazesi gömdürmeyiz. Burası Ermeni mezarlığı değil” sloganları atarak katılanlara ve cenazeye saldırma girişimlerini arttırdı. Törene katılanlar polisin olaya göz yumduğunu belirterek cenazenin Dersim’e götürülmesine karar verildiğini belirttiler.

Kocaeli Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Aysel Tuğluk da özel izinle jandarma eşliğinde cenaze törenine gitti. Cenaze boyunca Tuğluk’u yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

Saldırılara karşı tepkiler 

Cenaze törenine katılan Sırrı Sakık “Birkaç saat boyunca linç tehlikesi yaşadık. Bir güruh saldırdı ve bütün güvenlik güçleri seyretti. Korkunç! Şu anda cümle kuramıyorum, konuşamıyorum.” HDP milletvekili Mithat Sancar da “Valiyi, emniyet müdürünü ve ulaşabileceğimiz herkesi aradık. Telefonlarımıza çıkmadılar. Bu korkunç bir olay” dedi.

Cenazeye yapılan saldırılara tepkiler sürüyor. Sosyal medya üzerinden gösterilen tepkilerde Alp Altınörs “Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesine dışarıdan getirtilen faşist çeteciler saldırdı. Cenazeye bile saygısı olmayan aşağılık yaratıklar” ifadesini kullanırken, Filiz Kerestecioğlu; “Pamuk gibi bir kadının cenazesine ve sevgili Aysel Tuğluk’a bunu yaşatan ve göz yumanlar! Alçak ve faşistsiniz! İflahınız da mümkün değil!” dedi.

Süleyman Soylu Dersim’e gidilmesini engelliyor

ANF’nin haberine göre Dersim’e doğru yola çıkanların polisler tarafından yolu kesidi.  HDP’li vekilleri arayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Cenazeyi Dersim’ götürmeyin yeniden aynı mezarlığa defnedin” dediği öğrenildi. Süleyman’ın talimatı üzerine yolu kesen polisler Hatun’un cenazesini İncek yolu üzerinde bekletiyor.

Hatun’un yakınları defin törenini Dersim’de yapmakta kararlı olduklarını belirttiler.

HDP: “Düşmanlık ektiğinizde barbarlık biçersiniz”

Gelişmelere dair bilgi veren HDP MYK açıklamasında, “Toplumun her hücresine düşmanlık tohumları serpen, ağzını her açtığında toplumda kutuplaşmayı derinleştiren, halkları birbirine düşürmek için elinden geleni yapan iktidar bu yaşananların tek siyasi sorumlusudur” ifadelerine yer verdi. Açıklamada İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı, Başbakan ve nihayetinde AKP Genel Başkanı’nın, kendilerine biat eden bütün kurumlar ve mensupları ile birlikte bu utanç durumunun müsebbibi, yaratıcısı ve sahibi olduğunu belirtildi. Devamında “Acımız büyük. Karşımızda duran ve insani hiçbir değere sahip olmayan bu barbarlar güruhunu ve onların başındaki siyasi iradeyi gördükçe kararlılığımızı da büyütüyoruz. Bu yaşananları ve buna sebep olanları en sert biçimde kınıyor ve protesto ediyoruz” sözlerine yer verilidi.