Anasayfa , Haberler , SAMİ SOLMAZ’A ÖZGÜRLÜK EYLEMİNE ÇAĞRI!

SAMİ SOLMAZ’A ÖZGÜRLÜK EYLEMİNE ÇAĞRI!

Sami Solmaz 1Fransa’da tutuklu bulunan ATİK aktivisti Sami Solmaz’ın Almanya’ya iade kararı üzerine üst mahkemeye yapılan itirazın kabul edilmesinden sonra, 24 Haziran 2015 tarihinde mahkemesi tekrardan görülecek.

Avrupa’nın değişik ülkelerinde haksızlıklara karşı uzun yıllardır mücadele eden, göçmenlerin hakları ve Türkiye’deki demokrasi mücadelesiyle dayanışma içerisinde çalışmalar yürüten, Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu`na (ATİK) yönelik uluslararası boyutta siyasal saldırı ve tutuklamaları protesto etmek ve yoldaşlarımıza sahip çıkarak dayanışmayı büyütmek göreviyle karşı karşıyayız.

Bu anlamda Sami Solmaz için görülecek mahkeme öncesinde, Fransa Konsoloslukları önünde mitingler, basın açıklamaları yaparak dayanışma eylemleri örgütlemek son derece önemlidir.

İsviçre ATİK’le Dayanışma Komitesi olarak, 22 Haziran 2015 tarihinde İsviçre Bern şehrinde bulunan Fransa Konsolosluğu önünde bir basın açıklaması gerçekleştirilecektir.

Tüm duyarlı halkımızı, onurlu mücadele yürüttükleri için tutsak edilen yoldaşlarımıza sahip çıkmaya ve yapılacak dayanışma etkinliklerine katılmaya çağırıyoruz.

BASIN AÇIKLAMASI:

FRANSA KONSOLOSLUĞU ÖNÜ

TARİH : 22 HAZİRAN 2015 SAAT: 15.00

ADRES: Schosshaldenstr. 46, 3006 BERN/İSVİÇRE

İsviçre ATİK’le Dayanışma Komitesi

Not: 01 Temmuz 2015 tarihinde Yunanistan’da tutuklu bulunan Deniz Pektaş’ın mahkemesi nedeniyle de 29 Haziran 2015 tarihinde, Bern ve Zürih de Yunanistan Konsolosluklaru önünde dayanışma eylemleri yapılacaktır.

resim 2resim 3