Home , Avrupa , Hannover’de yüzlerce kişi faşist ‘’TC’’ devletini protesto etti !

Hannover’de yüzlerce kişi faşist ‘’TC’’ devletini protesto etti !

hn_161118_kurden-demo_017_gallerylarge

HANNOVER | 19-11-2016 |   Faşist ‘’TC’’ devletinin ve somut uygulayıcısı Erdoğan/AKP iktidarının Kürt ulusu başta olmak üzere halklara yönelik topyekün savaş ve saldırganlığı Avrupa’da yapılan kitlesel eylemlerle protesto edilmeye devam ediyor.

Bu eylemlerden biri de dün ve bugün Hannover’de gerçekleştirildi.
Hannover Demokratik Güç Birliği  ve  DGB Kreisverband Hannover , IG Metall  OV  Hannover çağrısı ile  18.11.16 Cuma günü saat 15’e  Hannover  Steintor meydanına toplanan halk  Türkiye’de barış, demokrasi ve insan hakları başlığıyla basın bildirisi okundu.

15045829_10155615130479368_626831916_n

Basın bildirisini Hannover’in eski Belediye başkanı Herbert Schmalstieg okudu.
Geçen haftalarda Türkiye de gözlemlerde bulunan Schmalstieg Hannover belediyesi ile kardeş şehir Amed şehrine gitti.Gözlemlerini bizler ile paylaşan Schmalstieg.Türkiye nin güzel bir ülke olduğunu ancak Erdoğan rejiminin ülkeyi felakete götürdüğünü ve seçilmiş DBP Belediyelerin ve başta HDP eş başkanları olmak üzere milletvekkillleri,Akademisyen ve gazetecilerin bir an önce serbest bırakılmasını istedi. Diğer sendika temsilcileri de Türkiyede ki devlet terörünü birer konuşma yaparak protesto etti ve Cumartesi günü 19.11.16 saat 15’e Niedersachsen merkezli yürüyüşe çağrı yapıldı.
Demokratik Güç Birliği bileşenleri ve Nav-Dem tarafından düzenlenen yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı. Yapılan yürüyüşte HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve tutuklanan diğer HDP milletvekillerinin fotoğrafları taşındı. Yapılan yürüyüş ve mitinge ATİF Hannover,
Nav-Dem , ADHK ,FİDEF, SYKP, DİDF Hannover, Die Linke , MLPD Hannover ve çok sayıda DKÖ temsilcisi katıldı.
saat 16’da saygı duruşu ile başlayan yürüyüş ile Halk faşist ‘’TC’’ devletini protesto etti.
Yürüyüş Hannover TC konsolosluk önüne kadar devam etti. Burada kurum temsilcileri tarafından konuşmalar yapıldı ve sloganlar atıldı.            Yürüyüş Hannover steintorplatza kadar sürdü.

15073362_10155618765789368_587151996068694598_n

Burada ATİF Hannover adına konuşma yapıldı konuşmada başta Hannover olmak üzere Avrupa da yaşayan herkese birlikte mücadele çağrısında bulundu. Ayrıca tutuklanan HDP’li Milletvekilleri ve tüm Devrimci Tutsaklar şahsında dayanışmanın büyütülmesi gerektiğini vurguladı.

ATİF adına yapılan konuşmada Erdoğan/AKP iktidarının topyekün gerici savaş ve saldırganlığının hiçbir hükmünün olmadığı , bu topyekün gerici savaş ve saldırganlığa karşı halkların ortak birleşik mücadelensini örülmesi gerektiğinin altı çizildi.
direniş ve mücadeleyi her aşanda daha fazla yükseltme çağrıları ve atılan sloganlarla son buldu.