Anasayfa , Avrupa , Hannover'de Roboski ve Maraş`ı anma mitingi….

Hannover'de Roboski ve Maraş`ı anma mitingi….

hannover mitingiHANNOVER | 30-12-2012 | Almanya’nın Hannover kentinde Roboski ve Maraş katliamlarının yıldönümü nedeniyle anma mitingi düzenlendi. YEK-KOM, ATİF, DİDİF ve ADHF gibi Kürdistanlı ile Türkiyeli göçmen kuruluşlarının organize ettiği mitingde katliamların hesabının sorulması için Kürt, Alevi, devrimci, emekçi ve demokrat kesimlerin birlikte hareket etmesi gerektiği belirtildi.

Kalabalık bir kitlenin katıldığı mitinge Aşağı Saksonya (Nidersachsen) seçimlerinin Kürt milletvekili adayları Yılmaz Kaba ve Gülten Kelloğlu da destek verdi. Dün akşam saatlerinde gerçekleşen mitingde “Şehit Aileleri” adına konuşan katledilen DEP milletvekili Mehmet Sincar’ın kardeşi Ali Sincar, katliamı yapan zihniyeti kınayarak hesabını sormak için birlik çağrısında bulundu.

YEK-KOM, ATİF, DİDİF adına konuşmaların yanı sıra Ezidi Dernekleri Federasyonu adına Mêran Köçek de kısa bir destek konuşması yaptı. Konuşmalarda AKP’nin katliamları örtbas etmek için elinden gelen çabayı gösterdiğini vurgusu yapıldı.

Mitingin sonunda söz alan YEK-KOM yöneticisi Abdullah efe ise şu çağrıyı yaptı: “Bu saatten sonra AKP’ye oy veren her kimse Roboski katliamının ortağıdır. Tarihten beri süregelen Kürtleri yok sayma yok etme politikası son olarak Roboski’de tekrarlanmış tır. Bu katliamların hesaplarını sormak için Kürt, Alevi, devrimci, emekçi, demokrat kesimlerin birlikte hareket etmesi gerekiyor.”

Roboski katliamında yaşamını yitiren 34 Kürdün fotoğraflarının açıldığı mitinge katılanlar sessizce dağıldı.(ANF)