Anasayfa , Haberler , TİKKO gerillaları Sivas ve Tokat'ta toprağa verildi

TİKKO gerillaları Sivas ve Tokat'ta toprağa verildi

SİVAS/TOKAT | 06 – 07 – 2010 | Dersim’in Ovacık kırsalında 29 Haziran gecesi çıkan çatışmada yaşamını yitiren TKP/ML TİKKO gerillaları Çiğdem Yılmaz ve Ferdi Karacan düzenlenen törenlerle toprağa verildi. Yaşamını yitiren gerillalar, kimlik tespitlerinin ardından aileleri ve arkadaşları tarafından düzenlenen törenlerle toprağa verildiler. Çiğdem Yılmaz’ın cenazesi Sivas’ta, Ferdi Karacan’ın cenazesi ise Tokat’ta defnedildi.

Çiğdem Yılmaz’ın cenazesi, ailesinin teşhis etmesinin ardından Elazığ Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesi morgundan alınarak önce Yıldızbağları’nda bulunan Elazığ Cemevi’ne götürüldü.

Cenaze “Gerillalar ölmez, yaşasın halk savaşı”, “Çiğdem yoldaş ölümsüzdür” sloganlarıyla karşılandı. Çiğdem Yılmaz, burada yapılan konuşmaların ardından alkış ve zılgıtlarla memleketi Sivas’ın Zara ilçesi Kanlıçayır köyüne uğurlandı. 1983 doğumlu Yılmaz için Sivas’taki köyünde de tören düzenlendi.

Ferdi Karacan’ın cenazesi ise ailesi tarafından alınarak Elazığ Cemevi’ne götürüldü.

Polis, hastane önünde bekleyen ailenin cenazeyi Cemevi’ne götürmemesi için baskı yaptı. Polisin, aileye, “Çocuğunuzu Cemevi’ne göndermeyin. Biz gerekli şeyleri karşılayarak göndeririz. Hastaneden alın gidin. Bunlar Cemevinde slogan atacaklar” dediği belirtildi.

Ailesi ve arkadaşları cenazeyi hastaneden alarak Cemevi’ne getirdi. Ferdi Karacan’ın cenazesinde vücudunda çok sayıda mermi izi olduğu gözlendi. Mermi izlerinin bazılarının ise yakın mesafe atışlar olduğu ifade edildi.

Ardından BDP, Halk Cephesi ve DHF üyelerinin de katılımıyla tören düzenlendi. Karanfillerle süslenen Karacan’ın cenazesi, “Halk savaşçıları ölümsüzdür/Partizan” yazılı pankartın arkasında Cemevi bahçesine getirildi.

Törenin ardından cenaze Tokat’ın Zile ilçesi Gümüşkaş köyüne gönderildi. Burada düzenlenen tören ile toprağa verildi. Jandarmanın köy dışından gelenlere kimlik kontrolü yaptığı görüldü.