Anasayfa , Haberler , ATiK üyelerine yönelik tutuklama kararına karşı imza ve protesto kampanyası başlatılıyor ..!

ATiK üyelerine yönelik tutuklama kararına karşı imza ve protesto kampanyası başlatılıyor ..!

Unknown-1Alman Adalet Bakanı Heiko Maas, Federal Adalet Mahkemesi Yargıçlarından Gabriele Cirener  ve Başsavcılardan  Frauke Kohler`in bilgileri ve onaylarıyla,  ATİK üyelerine yönelik başlatılan baskı ve  tutuklama kararına karşı imza ve protesto kampanyası başlatılıyor ..!

ATİK Hukuk Bürosu  bugün  yaptığı açıklamada ;

Tutuklanan ATİK üyeleri  ve çeperinde yer alan arkadaşlarımızın Türk devleti ve Alman devletinin el altından gizli bir pazarlığın sonucu tutuklandıkları açıktır. Hangi ciddi suçlamayla yargılayacaklarını da merak ediyoruz…!

Bu arkadaşların hepsi bulundukları batı Avrupa ülkelerinde, yasal durumda olan insanlar. Kimi işçi, kimi emekli, kimi doktor ve  bazıları politik ilticacıdır. Oturduğu yeri-yurdu beli olan  insanlardır ve Polis ifadeye çağırmış olsa gidecek olan insanlardır.

Alman Adalet bakanlığına ve bu operasyonu gerçekleştiren Alman polisine soruyoruz: Bu insanlar Almanya’da adam mı öldürmüş? Banka mı soymuş?  Katliam mı yapmış? Kundaklama mı yapmış? Şiddet içeren bir eyleme mi gidiyorlardı? Saldırı amacıyla silah ve patlayıcı mı bulundurdular veya taşıdılar vb..?  Alman polisi bunların hiçbirine evet diyemez.” diyerek,

Hukuksuzluğa karşı demokratik kamuoyunu tepki vermeye ve tutuklama kararı veren mercileri ve siyasi sorumlularını protesto etmeye çağırdı.

Bu maksatla Avrupa çapında ve uluslararası alanda tüm Konfederasyona bağlı fedarasyon ve derneklerin, devrimci -demokratik Güçbirliklerinin, sosyalistlerin, Alman ve diğer Avrupa ülkelerindeki ilerici demokrat parti, kurum ve bireylerin, aydın, sendikacı,yazar,sanatçı,milletvekili,belediye başkanı, gazeteci,akademisyen,bilim insanlarının ve yerli-göçmen emekçilerin dayanışma ve desteklerinin alınmasına yönelik başlatılan imza kampanyasına destek olmanın önemli bir işlev göreceği belirtildi.

“Toplanacak onbinlerce imzanın fax veya yollanacak e-postalar yoluyla, demokratik kamuoyunun protestoları, hukuksuzluk yapanları geriletecek,tutsak edilen 12 yoldaşımızı özgürlüğüne kavuşturmaya hizmet edecektir.” denilen açıklamada;

Toplanacak imzaların ve dayanışma mesajlarının iletileceği yerler olarakta şu adresler belirtildi.

Bundesminister der Justiz und für Verbraucherschutz. – Herr Heiko Maas – Fax:(030) 18 580 – 9525

E-Mail: poststelle@bmjv.bund.de

Der Generalbundesanwalt beim GBA – Staatsanwältin Frauke Köhler – Fax: (0721) 81 91 59 0

E-mail: poststelle@generalbundesanwalt.depressestelle@gba.bund.de

Bundesgerichtshof – Richterin Gabriele Cirener – Fax:  0721 159-2512                                                            E-Mail: poststelle@bgh.bund.de

 

UnterschriftKampagne_TURKCE

UnterschriftKampagne_DEUTSCH