Anasayfa , Avrupa , Hamburg’ta Sokak Festivalinde Turgut Kaya’ya Özgürlük Şiarı Haykırıldı

Hamburg’ta Sokak Festivalinde Turgut Kaya’ya Özgürlük Şiarı Haykırıldı

Hamburg | 03.07.2018| Hamburg’ta ”Meetfesselfest” olarak bilinen sokak festivali geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşti. Uzun yıllardır DKP  öncülüğünde oluşturulan organizasyon komitesi tarafından  Eimsbüttel semtinde gerçekleştirilen sokak festivalinde birçok kitle örgütü ve siyasi parti katıldı.3 gün süren sokak festivalde çeşitli konu başlıklarına özgün temalar üzerine sunumlar gerçekleştirildi. Küba ‘da Sağlık Yasaları , G20 Hamburg Zirvesi Protestoları gibi konular üzerinde sunum ve etkinlikler gerçekleştirildi. Kurulan sahnede muzik dinletisi ile devrimci marşlar dinletildi. Çeşitli muzik grupları canlı performanslarını sergilediler. Günde binlerce kişinin katıldığı sokak festivalinde sahneden  Turgut Kaya ve Politik Tutsaklar sahiplenilmesi üzerine dayanışma konuşmaları gerçekleştirildi.

Sokak Festivalinde Turgut Kaya’ya Özgürlüğüne Kavuşması Talep Edildi 

ATİF Hamburg olarak stant açılan sokak festivalinde yemek ve içecek stantları dışında politik temalarla da çalışmalar sergilendi. Faşist T.C’nin kırmızı bültenle başına ”para ödülü” koyarak aradığı ve Yunanistan’da tutsak düşen Turgut Kaya’ya ilişkin özgürlük talepli pankart asıldı. Açlık grevinde olan Turgut Kaya ‘ya ilişkin organizasyon komitesinden izin alınarak konuşma gerçekleştirildi. 129 A/B yasalarını teşhir eden pankartla Münih’te tutsak durumda olan kamuoyunda ”Münih Komünistler Davası” olarak bilinen dava tutsaklarına özgürlük şiarlı pankartta alanda asıldı.  Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) ve ona bağlı UPOTUDAK’ın Turgut Kaya’ya üzerine yapılan bildiriler çoğaltılarak katılımcılara dağıtıldı.

Ayrıca Anti-Faşist kurumların açtığı stantlarda da Turgut Kaya için bildiriler bulunduruldu. Devrimci dayanışma örneği ile Turgut Kaya’nın özgürlüğüne kavuşması için kurumlarda bildiriler bulunduruldu.

DKP ( Almanya Komünist Partisi) standında KKE (Yunanistan Komünist Partisi) ‘de yer aldı. Turgut Kaya üzerine basılan bildiriler KKE standına verildi. Orada da Turgut Kaya’ya ilişkin bilgilendirme yapıldı.Organizasyon komitesi tarafından verilen izinle Turgut Kaya’ya ilişkin sahneden konuşma gerçekleşti. MLPD temsilcisi tarafından gerçekleştirilen konuşmada Turgut Kaya’nın geçmişten günümüze mücadele içerisinde olduğu , defalarca tutsak düşen biri olduğu vurgulandı.