Home , Avrupa , Hannover'de Gençlik ve Kültür Forumu Derneği açıldı

Hannover'de Gençlik ve Kültür Forumu Derneği açıldı

HANNOVER | 13 – 03 – 2010 | Hannover’de Gençlik ve Kültür Formu derneği çoşkuyla açıldı. Cumartesi açılışı yapılan derneğe yüzden fazla kişinin yanısıra Kürdistan Halkevi Hannover, ADHK-Hannover ve MLPD, DİDF gibi devrimci-demokrat kurumlarda açılışa gelerek katkı sundular.

Yapılan konuşmalar sırasında ADHK adına konuşan kadın temsilci, derneğin açılışını selamladıklarını ve desteklediklerini belirtti. Yine MLPD adına konuşan temsilci ise, derneğin açılışını selamladıktan sonra göçmenlerin sorunlarıyla daha fazla ilgileneceklerini ve ezilenlerin sosyalizmle kurtulabileceklerine vurgu yaptı.

Sonrasında, ATİK Denetim Kurulu’nun gönderdiği mesaj’da okundu ve kitleler tarafından alkışlarla karşılandı.

Dernek adına yapılan açılış konuşmasında ise; Hannover’de böyle bir devrimci-demokrat mevzinin kazanılmasının önemine vurgu yapıldıktan sonra, bu tür mevzilerin korunması ve geliştirilmesi gerektiğin belirterek, tüm devrimci demokratların desteği talep edildi.  Alman burjuva devletinin bu tür mevzilere yönelik saldırı ve baskılarının olduğuna da değinen dernek temsilcisi, dernek yeri bulmak için yoğun çaba harcadıklarını, her seferinde egemen sınıfların engelleriyle karşılaştıklarını vurgu yaparak, destek veren ve açılışa katılanları dernek adına selamladı.

Çoğunlukla kadınların katıldığı dernek açılışı alkışlarla bitirildi.