Home , Avrupa , Hannover’de Dayanışma Etkinliği

Hannover’de Dayanışma Etkinliği

HANNOVER|03.04.2023|ATİF Hannover ve YDG, 1 Nisan Cumartesi günü, Hannover ‚de 600 den fazla insanın katılımı ile dayanışma etkinliği düzenlendi.

Saygı duruşu ile başlayan etkinlik Özden Çiçek ve Ersen Bucak ‚ın Türkçe, Kürtçe ve Arapça olmak üzere farklı dillerde seslendirdiği türküler ile etti. Acıların ortak olduğunu ve dillerin kardeş olduğunu vurgulayan sanatçıların ardından bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon da hem ATİK ve YDG’nin deprem bölgesindeki çalışmaları hem de devletin deprem bölgesindeki faşist tutumu sergilendi.

Sinevizyonun ardından deprem bölgesinden gelen bir depremzede konuşma yaptı. Konuşmasında , devletin olmadığını, ölülere ulaşmanın bile bizi „sevindirdiğini“ , durumun burdan görünenden ve basına yansıyan dan çok daha ağır olduğunu vurguladı. Yine ilk gelenlerin halk ve devrimci demokrat kurumların olduğunu söyledi. Duygusal anların yaşandığı konuşmanın ardından söz alan , ATİF eş başkanı Süleyman Gürcan ise , Devletin talan ve yağma politikasının bir sonucu olarak büyük bir kayıp yaşandığını, sadece Türkiye değil Suriye ve Kürdistan ‚da ki halklar ile de Dayanışma içinde olunduğunu vurguladı. Seçimlerde Emek ve Özgürlük ittifakının desteklenmesine vurgu yapan Gürcan, seçim sonrası ATİK olarak „Kardeş Aile “ kampanyası başlatılacağını duyurdu .

Kitap standına ilginin oldukça yoğun olduğu etkinlik Grup Mengene ve Barış Atay ‚ın söyledigi türküler ve marşlar ile son buldu.