Anasayfa , Haberler , 'Seçimden çekilme dahi tüm seçenekler masada'

'Seçimden çekilme dahi tüm seçenekler masada'

AMED | 18 – 04 – 2011 | YSK’nın aldığı kararı, “ağır siyasi bir darbe” şeklinde tanımlayan eski BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Bu kararı halkımızla değerlendireceğiz, seçimden çekilme dahi bütün seçenekler masada” diye konuştu. Bu arada, Kürt siyasetinin önemli isimleri kararı değerlendirmek üzere toplanmaya başladı.

YSK’nın bağımsız adayları veto etme kararını değerlendiren ve “Görünen o ki siyasi karar verilmiş” diyen Demirtaş, kararı “Görevde olan milletvekillerimiz bile veto edilmiş. Ağır bir siyasi kararla karşı karşıyayız” diye konuştu. Kararı değerlendireceklerini belirten BDP, “Seçime girmeme dahi bütün seçenekleri masaya yatıracağız. Haklımızla bunları tartışacağız. Bu kararımızı bir iki günde kamuoyuna açıklayacağız” dedi.

Bütün fedakarca yaklaşımlarına rağmen Kürtlere siyaset yapma yolunun kapandığını belirten Demirtaş, “Bütün fedekarca yaklaşımlarımıza seçim barajına, hazine yardımından mahrum bırakmaya ve siyasi operasyonlara rağmen bizim siyasette ısrar etme çabamız sonuçsuz bırakılıyor. Öyle görünüyor ki; herşeye rağmen BDP’nin Meclis’te grup kurmaması isteniyor. Bu bir devlet kararıdır. Biz bu karara boyun eğmeyeceğiz. Her halükarda demokratik çözüme esas alacağız” dedi.

Bu arada, seçim kampanyası için Diyarbakır’da bulunan BDP’li seçilmişler ve milletvekili adayları, durum değerlendirmesi yapmak üzere toplandı. Toplantı sonrası resmi bir açıklama yapılması bekleniyor. (ANF)