Home , Avrupa , Hannover: Faşizme Geçit Yok!

Hannover: Faşizme Geçit Yok!

pegida 1HANNOVER | 14-01-2015 | Almanyada Dressdenle başlayıp birçok şehire sıçrayan ırkcı PEGİDA hareketinin Hannoverdeki (hagida) yürüme istekleri karşı direniş bekledikleri yürüyüşü olanaksız kıldı.

Batının ıslamlaştırılmasına yurtsever avrupalılar adı altında örgütlenmeye çalışan ırkçı-faşist güçler göçmen işçi ve emekçilere karşı yalan yanlış propagandalarla yerli işçi ve emekçileri karşı karşıya getirmek istemektedir. Buna inanan az sayıda insan Alman işçi ve emekçilerinin ezici çoğunluğunu buna karşı durmaktadır.

Hannoverde aynı amaçla yürümek isteyen ırkçılara karşı Hannover halkı tek yürek oldu. 200 cıvarindaki Hagidacı 20bine yakın anti-faşist kitleden faşizme geçit yok yanıtı aldı. Polisin çembere alarak koruduğu ırkçılar anti-faşist kitle tarafından çembere alındı ve attıkları sloganlarıyla nefeslerini kestiler. Alman polisinin ırkçıları yürütme çabasıda kitlenin kararlı duruşu saysesinde geri tepti. Hoch die Internationale solidaritaet, naziler defolun, herkese kalma ve oturum hakkı, faşizme karşı omuz omuza vb sloganlar hep bir ağızda ve gür bir şekilde atıldı. Partizan ve ATİK taraftarlarıda eylemde yerleri almış ve faşizme karşı öfkelerini haykırlarmıştır. Çok az sayıda duyarlı göçmenin yer aldığı eylem polisin ırkçıların eylemini sona erdirdiklerini açıklamasından sorna anti-faşist kitle ıslık ve alkışlarıyla başarılarnı kutladı.

pegida232_v-vierspaltig

pegida218_v-vierspaltig