Home , Avrupa , Hanau’da Binler „Devlet ve Naziler Elele Buna Cevabımız Mücadele“ dedi

Hanau’da Binler „Devlet ve Naziler Elele Buna Cevabımız Mücadele“ dedi

FRANKFURT|20.02.2023| Hanau’da 19 şubat 2020 tarihinde 9 kişinin katledildiği ırkçı saldırının 3. yılında katledilenler anıldı. 18 Şubat tarihinde Frankfurt‘ ta 19 Şubat tarihinde de Hanau‘ da düzenlenen eyleme çok sayıda anti-faşist kurum ve kişiler katıldılar.

18 Şubat tarihinde Frankfurt’ta düzenlenen yüzlerce anti faşistin katıldığı akşam yürüyüşünde YDG, YENİ KADIN ve ATİK’de yer aldı. İzin alındığı halde polis tarafından engellenmeye çalışılan eylemde gergin anlar yaşandı. Eylemcileri çember içine almaya çalışan polisle yaşanan tartışmalar sonucu eylem güzargahı değiştirilerek yürüyüşe devam edildi. Yürüyüş boyunca dışarıdaki kitlenin alkış yada sloganlara eşlik ederek eyleme destek sunmaları dikkat çekti. Frankfurt Hauptwache’da başlayan eylem, daha sonra Bornheim’da yapılan mitingle son buldu.

Dün(19 Şubat Pazar) ise katliamın ardından oluşturulan Platformun çağrısıyla Hanau Marktplatz’da pek çok kurum, kuruluş ve bireylerin katıldığı geniş bir eylem gerçekleşti. Katledilenlerin resimlerinin yer aldığı dövizler taşındı. Ailelerin ve farklı alanlarda ırkçı saldırıya maruz kalanların yaptığı konuşmalarda duygusal anlar yaşanırken, katliamın üzerinden geçen 3 yıla rağmen unutulmamasının önemli olduğunu ve gerçek sorumluların pesininin bırakılmaması gerektiği vurgulandı.

Daha sonra yürüyüşe başlayan eylemciler katliamın gerçekleştiği yakın bir alanda durarak katledilenlerin isimlerini sayıp onların isimlerinin yazılı olduğu balonlar uçurup, saygı duruşu yaptılar. Oldukça coşkulu geçen eylemde sık sık polislere yönelik “ Hanau da neredeydiniz“ „Devlet ve Naziler elele buna cevabımız mücadele“ diye sloganlar attılar. Marktplatz’da sonlandırılan eylem sonrası katliamın gerçekleştiği diğer alana gidilerek anma yapıldı.