Anasayfa , Avrupa , Köln’de Faşist TC Devleti Protesto Edildi

Köln’de Faşist TC Devleti Protesto Edildi

koeln_bild3KÖLN |30-07-2016| 15 Temmuz’da Türkiye’de yaşanan darbe girişimi ve ardından Erdoğan şahsında saldırılarını arttıran faşist TC devletine karşı enternasyonalist, antifaşist, devrimci ve ilerici güçler 12’ye 5 kala Köln’de protesto yürüyüşü gerçekleştirdiler. 15 Temmuz’dan bu yana ilk defa Almanya çapında faşist darbe ve Erdoğan iktidarının protesto edildiği etkinlikte 400’den fazla insan katıldı.

Yürüyüşte ayrıcaa 31 Temmuz’da (Yarın) yapılacak ve faşist AKP yandaşlarının katılacağı olası yürüyüşe karşı kamuoyuna ve Kölnlülere çağrı yapıldı ve bu yürüyüşün engellenmesi gerektiği vurgulandı.

2017 genel seçimleri için oluşturulan Enternasyonal Liste-MLPD platformunun çağrısı üzerine yapılan mitinge Partizan, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), KOMALA, ATİF, MLPD, Rebell, İran Komünist Partisi, Şili Komünist Partisi, TİKB, Bonn Gençlik Hareketi, Solidaritaet Enternasyonal (SI), Sol Forum Radevormwald ve Kuzay Almanya Rojava ile Dayanışma Komiteleri ile İG Metal, ver.di ve bir çok sendikadan sendikacı ve işçiler katıldı.

Birçok kurum temsilcisinin konuşma yaptığı yürüyüşte faşist Erdoğan iktidarına ve darbe girişimlerine karşı çıkılması, Türkiye’deki antifaşist ve ilerici güçlerin desteklenmesi gerektiği, Almanya’da da her türden faşist ve ırkçı anlayış ve örgütlere karşı omuz omuza mücadelenin yükseltilmesinin önemine vurgu yapıldı. Yürüyüş sırasında ATİF temsilcisi tarafından yapılan konuşmada, Türkiye’de darbe geleneğinin mevcut olduğunu, faşist bir rejimin hüküm sürdüğünü ve dün olduğu gibi bugün ve gelecekte tüm ilerici ve demokratların omuz omuza olduğunu dile getirdi.

Alman ve Türk devletinin kirli işbirliğine değinen ATİF Temsilcisi, mülteci sorununu çözmek için nedenleri ile mücadelenin şart olduğunu dile getiren temsilci, mülteci sorununu çözmek için faşist Erdoğan’a ve gerici-despot iktidarlara karşı mücadele edilmesi gerektiğini dile getirdi. Almanya’da tutuklanan devrimci, yurtsever tutsaklara değinen temsilci, Merkel’e seslenerek, ‘faşist Erdoğan iktidarını bizlerin vergileri ile destekliyor ve Kürt halkının katliamlarına destek sunuyorsun, unutma ki ne tutsak devrimci ve yurtseverler yalnızdır, nede Kürdistan’da ve Türkiye’de direnen Kürt halkı,ilericiler ve devrimciler! Onları sahiplenmeye devam edeceğiz!’ dedi.

Yürüyüş boyunca almanca ve türkçe dinletiler yapıldı ve ‘faşizme karşı omuz omuza!, Yaşasın enternasyonal dayanışma!, Merkel destekliyor! Erdoğan bombalıyor!’ gibi sloganlar atıldı. Yürüyüş ve konuşmalar Köln merkezinde bulunan vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Erdoğan yandaşları ve Türk faşistlerinin bir sonraki gün yapacakları yürüyüşlerin engellenmesi gerektiği belirten moderatörler, darbe girişimini bahane ederek faşist saldırılarını doruğa .ıkaran Erdoğan iktidarına Merkel ve Alman devletinin başka bir desteği olduğunun altı çizildi. Bu süreçte özellikle işçi ve emekçiler arasında ayrımcılığa yolaçan her türden ırkçı ve faşist girişimmlere karşı mücadelenin büyütülmesi çağrısı yapıldı ve gerçek alternatifin sosyalimde olduğu vurgulandı.

Köln Heumarkt’a ulaşan kitle burada kapanış mitingini gerçekleştirdi. ATİF adına yapılan almanca ve türkçe konuşmada, Türkiye’de süren faşist saldırılar hakkında bilgiler verildi. Yapılan konuşmada şunlara vurgu yaptı, ‘Türkiye kurulduğundan bu yana faşizmle yönetilmektedir ve hemen hemen her 10 senede bir darbe yapılmaktadır. Bu darbelerde klik çatışmaları yaşansa da, esas olarak işçi ve emekçilere, devrimcilere, alevilere ve kürt ulusuna karşı yapılmaktadır. Darbe süreçlerinde katliamlar, baskılar, yasaklamalara doruğa çıkmakta, faşist diktatörlük parlemento maskesini çıkararak açıktan faşist politikalarını yürütmektedir. Bunlar bizlere yabancı şeyler değildir. Bugünde Erdoğa ve AKP iktidarı, darbe girişimini fırsat bilerek hem karşı kliği tasfiye etmekte, ancak esasta işçi ve emekçiler başta olmak üzere demokrat ve yurtsever kesime yönelik saldırların dozajını arttıracaktır. Olağanüstü hal yasaları ile bu süreç başlatılmıştır. Alman devleti 100 yıldan fazladır Osmanlı ve Türk devletlerini desteklemiştir. Angela Merkel bugün hem Kürdistan’da ki katliamları desteklerken, ama aynı zamanda buradaki devrimci, komünist ve yurtseverleri tutsak almaktadır. Tüm kamuoyuna sesleniyoruz, faşizme karşı birlikte mücadele etmeli, hapishanedeki yoldaşlarımızı ve dostlarımızı sahiplenmeliyiz. Münih’te süren TKP/ML davasını takip ederek tutsaklarla dayanışmayı güçlendirmliyiz!

MLPD adına konuşan Gabi Gaertner Türkiye’de özgürlük ve demokrasi mücadelesine karşı saldırıların arttığını, faşist bir düzenin inşa edildiğini, MLPD’nin yeni tezine göre Türk devletinin içte ve dışta saldırılarını arttırmasının, yeni tipte emperyalist devlete doğru geliştiğinden kaynaklı olduğunu dile getirdi. Gaertner konuşmasında yeni tipte emperyal güçlerin özellikle agresif bir politika izlediklerini ve tüm işöi ve emekçilerin buna karşı ortak mücadele etmesi gerektiğini belirtti.

Miting sonunda 2017 genel seçimleri için Enternasyonal Liste/MLPD’nin tanıtımı gerçekleşti ve bir sonraki gün yapılan ve Türkiyeli faşist grupların örgütleyeceği yürüyüşün engellenmesine yönelik çağrılar yapıldı.