Home , Avrupa , Hamburg’ta Dünya Efrin Günü Eylemi

Hamburg’ta Dünya Efrin Günü Eylemi

HAMBURG |25.03.2018|Hamburg’ta Efrin eylemleri devam ediyor. Efrin’e yönelik faşist T.C devletinin işgal girişimi başladığından bu güne hemen hemen her gün eylemler organize edildi. İşgalin Efrin Şehir merkezine ulaşmasından sonra 24 Mart Dünya Efrin günü kapsamında Hamburg’ta yürüyüş yapıldı.

Hauptbahnhof ( Merkez Tren İstasyonu) önünde toplanıldı. Faşizm teşhir edilen konuşmalar gerçekleştirildi. Kitlesel katılımlı gerçekleşen yürüyüşe  iki bin kişinin üzerinde katılım sağlandı. Yürüyüşe ATİK, Partizan ,ADHK,AGİF ,NAV-DEM taraftarları ile yerli anti-faşist ve duyarlı insanlar katılım sağlayarak destek sundu.Yapılan konuşmalarla Faşist T.C ve Öso teşhir edildi.İşgalde parmağı olan emperyalist devletlerde teşhir edilirken yürüyüşte sloganlarla Efrin halkının direnişi selamlandı.

Eylem Sternschanze semtinde bitirildi. Coşkulu geçen yürüyüşte Almanya polis gücünün provokasyonu oldu. ‘‘Yasaklı’’ bayrak açtığı gerekçesi ile Almanya polis gücü iki yurtseveri gözaltına aldı. Provokasyon girişimine rağmen kitlesel bir şekilde Efrin direnişi sahiplenildi.