Anasayfa , Haberler , Atılım'ın 1 ay kapatılması AvEG-KON tarafından kınandı

Atılım'ın 1 ay kapatılması AvEG-KON tarafından kınandı

avegkonlogoTÜRKİYE | 08 – 04 – 2009 | Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-KON) ve üyesi kurumlar yayımladığı bir açıklamada Atılım gazetesinin yayımının 1 ay durdurulması ve atilim.org internet sitesine mahkeme kararıyla erişimin engellenmesini protesto etti. Açıklamada AvEG-Kon bu saldırının da Kürt halkına yönelik imha ve inkar politikasının birbaşka kirli bir biçimi olduğunu vurgulayarak dayanışma çağrısında bulundu.

Açıklamanın tümü ise şöyle:

Seçimlerin sonuçlarına tahammül edemeyen sömürgeci faşist Türk devleti, bir yandan Kürt halkına kurşunlar yağdırırken diğer yandan başta devrimci sosyalist basın yayın organları olmak üzere tüm muhalif basını susturarak intikam almak istiyor.

Gerçeğin diliyle işçi ve emekçilere ulaşan Ezilenlerin Sosyalist Alternatifi Atılım Gazetesi, 4 Nisan tarihinde çıkan sayısındaki “Sandık çarptı, sıra sokakta” manşeti ile seçim sonuçlarını haberleştirdiği, Bursa’da Ender Bulhaz Aktürk adlı devrimciye öldürme amaçlı işkenceyi teşhir ettiği son sayısı nedeniyle aynı gün 1 ay süreyle 4 Nisan günü aceleyle bir ay yayın durdurma ve internet sitesi www.atilim.org‘a erişimin engellenmesine karar veren mahkeme, Atılım Gazetesi’ni sansürün kırbacıyla susturmak istiyor.

Her dönem gerçeği resmeden muhalifler Osmanlıdan buyana sansür, baskı, yok etme ve daha sıralayamadığımız bir dizi saldırılarla yüz yüze kaldılar. İster gazeteci olsun ister siyasetçi, ister işçi, ister ellerinde pankartıyla özgürlük haykıran bir devrimci, bu topraklarda gerçeği dile getirmenin bedeli olarak ya yıllarca esaret, ya ölüm, ya da Saygon zindanlarını aratmayan işkenceler düştü paylarına.

Seçimleri geride bıraktığımız bu günlerde Kürt halkı ile işçi sınıfı ve emekçilerin iradesinin ‘birlikte başarabiliriz’ platformuyla işçi ve emekçilere umut olmasına tahammül edemeyen devlet intikam alıyor. Birçok bölgede hileyle, entrikayla, baskıyla, oyları çalarak, satın alarak, kazandığı belediyelerin dışında Ağrı gibi Kürdistan bölgelerinde ise katlederek kazanmak istiyor. Seçimlere hile karıştırıldığı iddiasıyla günlerdir sokakta iradesine sahip çıkan, 4 Nisan’da Öcalan için Amara’ya yürüyen Kürt halkına kurşun sıkan devlet, seçimlerdeki yenilgisinin intikamını alıyor.

Yıllarca Kürt halkına karşı imha ve inkârda her türlü kirli savaş yöntemlerini kullanan devletin, işledikleri bu suçları bugün asitli kuyularda gün yüzüne çıktı. Bir bir çözülen ve ortaya saçılan bu suçlarını kapatabilmenin bir yolu olarak muhalif ve sosyalist basını susturma yolunu kullanmaktadır. Yani, kelle kulak avcılarını suçüstü yakalayan, kirli savaşın kirli yüzlerini haberleştiren, işkencenin sistematik olduğunu sayfalarına konu eden, Kürt halkının özgürlük talebini her türlü baskıya rağmen manşetleyen, işçi sınıfının mücadelesinin sorunlarını sosyalist bakış açısıyla yorumlayan, perspektif sunan, gençliğin, emekçi kadınların ve tüm ezilenlerin sorunlarını kendisine konu edinen Atılım Gazetesi’sinin ve muhalif tüm basın, yayın organlarının susturulmak istenmesi, devletin kirli savaş silahlarını daha rahat kullanabilmesini sağlamak amaçlıdır. Susturulmak istenen emekçi halkın özgürlük ve adalet talebidir. Susturulmak istenen sınıf kardeşlerimizin ve ezilen Kürt halkının sesidir. Haber hakkına saldırıdır.

Bizler; Avrupa’da faaliyet yürüten Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon) ve üyesi kurumlar olarak demokratik kamuoyunu faşist Türk devletinin katliamcı yüzünü teşhir etmeye, Kürt halkı ve Atılım Gazetesi’yle dayanışmaya çağırıyoruz. Şimdi, gerçekleri bize yansıtan Atılım gazetesinin manşetini sloganlaştırma ve eylemsel kılma zamanıdır.

“Sandık çarptı, sıra sokakta!”