Anasayfa , Avrupa , Bir Devrimci, Bir Mücadele İnsanı, Turgut Kaya`ya Özgürlük!

Bir Devrimci, Bir Mücadele İnsanı, Turgut Kaya`ya Özgürlük!

ATİK – UPOTUDAK / KOMİNTERN ve (VTİD) Derneğinden Çağrı

Yunanistan makamları tarafından Nisan 2018`de tutuklanan Turgut Kaya`nın İnterpol araması nedeniyle tutukluluğu devam etmektedir.

Turgut Kaya’nın tutuklanması için hiçbir neden yoktur. Türk devleti tarafından başına para ödülü konan, kırmızı bültenle aranan Turgut Kaya’nın Türk devletine geri verilmesi için yapılan ilk duruşmada bırakılmaması Yunanistan devletinin altına imza attığı uluslararası sözleşmelere de aykırıdır.

30 Mayıs`a ertelenen duruşmada Türkiye`ye iade edilip edilmeyeceğine dair karar verecek Yunan makamları „Dünya düzeninde kişinin bedensel ve zihinsel bütünlüğünü koruma talebinin birincil muhatabı ve bu taleple ilgili hukuksal normların yükümlülük getirdiği, devletlerdir“ ilgili birleşmiş milletler maddesine göre suç işlemektedir.

Türk devleti tarafından başına para ödülü konan, kırmızı bültenle aranan Turgut Kaya Türk devletine teslim edilemez!

Turgut Kaya derhal serbest bırakılmalıdır!

Turgut Kaya`ya Özgürlük demek için Pazartesi günü Viyana Yunan Konsolosluğu önünde bir miting gerçekleşecektir. Tüm devrimci ve ilerici kamuoyunu Turgut Kaya`nın serbest bırakılması için dayanışma göstermesini ve yapılacak protestoya katılmaya çağırıyoruz.