Anasayfa , Avrupa , Hamburg’ta 1 Mayıs ” Hepimiz Atik’liyiz ” Sloganları İle Kutlandı
Hamburg'ta 1 Mayıs '' Hepimiz Atik'liyiz '' Sloganları İle Kutlandı
Hamburg'ta 1 Mayıs '' Hepimiz Atik'liyiz '' Sloganları İle Kutlandı

Hamburg’ta 1 Mayıs ” Hepimiz Atik’liyiz ” Sloganları İle Kutlandı

Hamburg’ta bilindiği üzere iki tane 1 Mayıs yürüyüşü düzenlendi.Birincisi Almanya Sendikal Birlik ( DGB ) öncülüğünde saat 11 de Rödingsmarkt Tren istasyonu önünde başladı.

Hamburg'ta 1 Mayıs '' Hepimiz Atik'liyiz '' Sloganları İle Kutlandı

Hamburg’ta 1 Mayıs ” Hepimiz Atik’liyiz ” Sloganları İle Kutlandı

Atik , YDG, Yeni Kadın,Partizan , Adhk , Agif ,Nav-Dem gibi göcmen ,Devrimci ve demokratik kurumlarda kitlesel katılım ile yürüyüşteki yerlerini aldı.

Atik taraftarlarının bulunduğu enternasyonal blogta Almanya merkezli Atik’e yapılan operasyona karşı sloganlarla ve yapılan konuşmalar ile bir kez daha kınandı ve Atik üye ve aktivistlerin derhal serbest bırakılması istendi.Sık Sık ”Enternasyonal dayanışma”,”Hepimiz Atikliyiz”,”Yaşasın Devrimci Dayanışma ” ,” Heryer Taksim Her Yer Direniş ” ve ”Politik Tutsaklara özgürlük ” Gibi sloganlar atılırken Atik Yalnız değildir vb. Dovizlerde taşındı.Ayrıca Partizan taraftarlarıda ”Yaşasın Partimiz TKP/ML Halk Ordusu TİKKO ve TMLGB ” ve ” Önderimiz İbrahim İbrahim KAYPAKKAYA ” Gibi sloganlarda Atıldı.

Yürüyüş Fischmarkt ‘ta meydan da yapılan konuşmalarla birlikte son bulurken Enternasyoel blog yürüyüşte Akşam üzeri düzenlenecek Devrimci 1 Mayıs içinde cağrılar yapıldı.

Hamburg’ta Devrimci 1 Mayıs

Hamburg ‘ ta akşam üzeri saat 6 ‘da başlayan Alternatif 1 Mayıs yada Devrimci 1 Mayıs adı ile devrimci, demokratik kurumların ve Almanya da bulunan otonom grupların katıldığı 1 Mayıs eylemide gercekleşti.Yürüş izni alınmasına rağmen gecen senelerdeki gibi ”Demokratik ”Almanya ‘da yine polis terörü yaşandı.Bu sene gecen seneye göre kitle toparlanıp yürüyüşe başlamadan Alman devletinin ”Demokratik”Polislerinin kitleyi yürütmemek icin provakatif saldırıları gerçekleşti.

100 üzerinde kişinin gözaltına alındığı yürüyüşe Partizan Taraftarları ve YDG’liler katıldı.Polisin saldırıları sonucu cok sayıda da yarılı oldu.Polis Terörü tüm gün sürdü.Tam sayıları bilememekle beraber tahmini 100 den fazla kişi gözaltına alındı .”Demokratik” Almanya devletinin tutumunu birkez daha kitlelere göstermek yerine Hamburg Burjuva Basını tüm sucu eylemcilerde gösterme cabasıda dikkat cekici idi.

Hamburg’tan Bir Ö.G Okuru