Anasayfa , Avrupa , Hamburg`da “Kavgayı yitirdiklerimizle büyütüyor, Hrant Dink’i anıyoruz” Etkinliği gerçekleştirildi.

Hamburg`da “Kavgayı yitirdiklerimizle büyütüyor, Hrant Dink’i anıyoruz” Etkinliği gerçekleştirildi.

hanburgHAMBURG-09-02-2015-Hamburg`da 08.Subat Pazar günü, Komünizm ve Devrim Şehitleri Anma Haftası vesilesiyle düzenlenen etkinlik, bu yıl Ermeni Soykırımı’nın 100.yılı vesilesiyle Ermeni devrimci, yazar-gazeteci Hrant Dink temalı olarak gerçekleştirildi.

Etkinliğin gerçekleştirildiği salonda İbrahim Kaypakkaya, Hrant Dink, 2 Şubat 2013’te şehit düşen TİKKO savaşçı ve komutanlarından Nurşen Aslan, Gülüzar Özkan, Derya Aras, Fatma Acar ve TKP/ML merkez komite üyesi Sefagül Keskin ve Hamburg’tan devrimci mücadeleye katılan ve TİKKO saflarında şehit düşen Aydın Yıldırım, Barış Aslan ve Yurdal Yıldırım’ın resimleri yer aldı.

Demokrasi, bağımsızlık, devrim ve sosyalizm mücadelesinde şehit düşenler anısına saygı duruşuyla başlayan etkinlik, sinevizyon eşliğinde yapılan açılış konuşmasıyla devam etti.

Açılış konuşmasının ardından Partizan adına “Parti ve Devrim Şehitleri Anma Haftası” vesilesiyle çıkartılan bildiri okundu.

Ardından İstanbul’dan etkinliğe katılan HDP Parti Meclis Üyesi Nivart Bakırcıoğlu konuşmasını yapmak için kursüye çıktı. Bakırcıoğlu konuşmasında, Hrant Dink’in katlediliş sürecini, bu katliamda sorumlu olan devlet yetkililerinin daha sonraki süreçte nasıl milletvekili, vali, bakan yapılarak ödüllendirildiğine değindi. Hrant için adelet arama sürecini, adaletin bir türlü davaya başlayamamasını konu edinirken, bunun Türk devletinde bir “devlet aklı” olarak hep varolduğunu ve olmayada devam ettiğini belirtti.

Son olarak sahne alan Hazal ve Musti`nin seslendirdikleri Kürtçe, Ermenice ve Türkçe ezgilerle etkinlik sonlandırıldı.