Home , Avrupa , Augsburg`da Panellere yoğun ilgi gösterildi

Augsburg`da Panellere yoğun ilgi gösterildi

20130203_153211AUGSBURG | 04-02-2013 | Pazar günü Augsburg Enternasyonal Kültür Merkezinde “ Ortadoğu “ başlıklı panel gercekleştirildi. Araştırmacı-Yazar Volkan Yaraşır`ın  sunuş yaptığı  panele 70 in üzerinde kişi katıldı.Volkan Yaraşır konuşmasında yeni yapısal kriz ekseninde emperyal öznelerin hegemonya savaşına vurgu yaptı. Yeni Jeo-politikin odak coğrafyasının ortadoğu olduğunu açıkladı. Ve Kuzey afrika, Batı afrika, Kafkasya, Hazar bölgesi, Asya-pasifik bölgelerini değerlendirdi. Kuzey Afrikadan ortadoğuya siyasal islamın iktidar hamlesini inceleyerek, ortadoğunun yeni dizaynını ele aldı. BOP projesinin evrelerini ve bu evrelere bağli konseptleri degerlendirdi. Özelde Suriye, Lübnan, Mısır, Tunus, Suudi Arabistan, Katar üzerinde çözümlemeler yaptı.

Tunus ve Mısır ayaklanmalarının yarattığı dalgayı ve bölgede emperyalist resterasyonlari inceledi. Ortadoğuda bölgesel güç olma hamlelerini değerlendirdi. TC, Mısır, Israil, Katar, Suudi Arabistanın  fiilen yeni bir     Cento, bölgesel bir NATO gibi hareket ettiğini açıkladı. Ortadoğudaki emperyalist projeyi etkisiz kılan tek gücün Kürt özgürlük hareketi olduğunu vurguladı. Kürt sorununun bölgesel ve küresel bir soruna dönüştüğünü ve yeni bir momente girdiğini belirtti. Kürt özgürlük hareketinin alt sınıfların büyük ve muhteşem mobilizasyonuyla geliştiğini ifade etti. Bu dinamizmin ortadoğu devrimci cemberinin olanaklarını sunduğunu belirten Yaraşır, icine girdiğimiz dönemin olağanüstü bir dönem oldugunu ve muhtesem olanaklar sunduğunu söyleyerek, Işçi sınıfınn devrimci enerjisiyle kürt özgürlük hareketinin enerjisinin birikmesiyle, ön asya devriminin önünün açılabileceğini vurguladı.

Sunuş 2.5 saat sürdü, ara verildi aradan sonra panelde katılımcıların aktif dahil olduğu son derece zengin tartışmalar yapıldı. Özellikle Kürt sorunu, ortadogu dinamikleri üzerine sorular sorulup açılımlar yapıldı. Tartısma bölümü 3 saat sürdü. ATIF temsilcisi ise  sonuç  konusmaşını  yaptı. Yeni dönemde devrimci ve yurtsever güçlerin son derece önemli adımlar attığını, Demokratik kitle örgütlerinin olusturduğu, Demokratik  güç birliği Platformunun  bu yönde önemli adım olduğunu belirtti. Kürt dinamiğinin orta – Doğuyu sarsacak bir dinamik oldugunu  dinamiğin açığa cıkarılmasında Komünistlere  son derece belirleyici rol  düştüğünü  söyledi.

Panel verimli, etkili ve cokulu geçti. Katılımcıların 6 saat süren paneli sonuna kadar dikkatle dinlemeleri ve ilgilerini kaybetmemeleri büyük bir olumluluktu

Irkçılık, militarizm, savaş ve ayrımcılığıa Karsı  Seminer ;

27.01.2013 Tarihinde, Augsburg Enternasyonal Kültür Merkezinde, ırkçılık, militarizm, savaş ve ayrımcılığın felsefi ve ideolojik kökenine ilişkin, Arastırmacı- Piskolog  Seyhan Tasdemiroğlu tarafından verilen Seminer olumlu bir havada geçti.

Katılımın 40 üzerinde olduğu seminer katılımcılar tarafindan olumlu değerlendirilirken, önümüzdeki süreçte ayrımcı ve ırkçı politikalara karsı bir örgütlenmenin yaratılması gerekliliği dile getirilerek seminer  sonlandırldı.