Anasayfa , Haberler , Alevi Gence Linç Girişimi Sebebi: Kutlu Doğum

Alevi Gence Linç Girişimi Sebebi: Kutlu Doğum

UŞAK | 25 – 04 – 2011 | Uşak Üniversitesi öğrencisi Hüseyin Arık okuduğu şehirde Kutlu Doğum haftası etkinliğine katılmadığı için bir grup ülkücü genç tarafından linç girişimine uğradı.

Uşak Müftülüğü tarafından geleneksel olarak kutlanan ve Mevlid Kandili olarak tanınan Kutlu Doğum haftası kutlamaları için belediyenin açtığı çadırın önünden geçerken çadıra çağrılan Hüseyin Arık, alevi olduğunu ve girmek istemediğini belirtince “Bu adam kafir, peygamberin doğum gününü kutlamıyor” şeklinde hakaretlere uğradı.

Hüseyin Arık, “Beni okuldan tanıyan ülkücüler, bana doğru gelerek ‘burada peygamberimizin, doğum gününü kutluyoruz. Sen neden gelmiyorsun. Hadi düş önümüze gidelim’ dediler. Ben de Alevi olduğumu söyleyince, bağırarak ‘defol komünist, Rusya’ya git’ diyerek saldırmaya hazırlandılar. Ben de hızla olay yerinden uzaklaştım. Ülkücüler ardımdan ‘bu adam kafir peygamberimize hakaret etti. Komünist Uşak’tan defol’ diye bağırdılar.’’ şeklinde konuştu.

HAKKIMI ARIYACAĞIM

Uğradığı saldırının hesabını hukuksal yollarla soracağını ve suç duyurusunun yanısıra İHD ye de başvuracağını belirten alevi genç, “Saldırı benim inancıma yapılmıştır. Yıllardır bizi inkar etmeye çalışanlara devlet yetkilileri göz yumuyor.” dedi.

OTOBÜSTE DE TEPKİLER DEVAM ETTİ

Hüseyin Arık yaptığı açıklamalara göre ülkücü  gençlerin saldırısından kurtulmak için kaçarak bir belediye otobüsüne sığındı ama bu sefer de otobüstekilerin sözlü saldırı ve baskısına maruz kaldı. “Ülkücülerin bağırmaları üzerine bindiğim otobüste de tepkilerle karşılaştım. Yolculara da Alevi olduğumu söyledim. Fakat bu kez seslerini daha da yükselterek hakaret etmeye başladılar. Hatta bazıları ayağa kalkarak ‘’Bugün peygamberimizin doğum günü, senin bu yaptığın hakarettir. Müslüman değilsen Müslüman ülkesinde ne işin var”  tepkisiyle karşılandığını bildirdi.