Anasayfa , Haberler , HAMBURG: TC Zindanlarda Katlediyor

HAMBURG: TC Zindanlarda Katlediyor

HAMBURG|29.12.2021| Almanya’nın Hamburg kentinde Türkiye ve T:Kürdistan’ı zindanlarında devlet eliyle işlenen cinayetleri protesto etmek amacıyla protesto mitingi düzenlendi. Avrupa Demokratik Güç Birliği ADGB tarafından dün organize edilen miting, kentin en işlek semti Altona’da yapıldı.

ADGB adına bir bildiri okuyan sanatçı ve insan hakları aktivisti Leman Stehn, hapishanelerde katledilen insanların bizzat devlet emriyle katledildiğine dikkat çekerek, tüm bu katliamların önüne geçebilmek için de devrimcilerin omuz omuza, yürek yüreğe hareket etmesi gerektiğini söyledi.

KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç da yaptığı konuşmada şunlara değindi: ”Faşist AKP-MHP iktidarı Kürtlere karşı düşmanlık hukukuyla hareket ediyor. Kürt halkını ve onun cezaevlerindeki temsilcilerini katlederek, bunu kendisi için bir varlık gerekçesi yapıyor. İnsanları zindanlarda tutmak yetmiyormuş gibi içeride de öldürüyor. Bu cinayetlere karşı sesimizi yükseltmezsek, devlet pervasızca bu insanları katletmeye devam edecektir. Kendisine insanim ve vicdan sahibiyim diyen herkesin bu cinayetlere karşı tepkisini ortaya koyması gerekiyor.”

Young Struggle gençlik örgütü adına okunan bildiride de, siyasi tutsaklar özerinde devam eden baskı, işkence ve cinayetlerin bir an evvel son bulması gerektiği kaydedilerek, sosyalist gençlik hareketi olarak her zaman Kürt halkı ve cezaevlerinde rehin tutulan insanlar için ortak mücadele vurgusu yapıldı.