Home , Avrupa , Hamburg Kültür ve Dayanışma Derneği 42. Kongresini Gerçekleştirdi..

Hamburg Kültür ve Dayanışma Derneği 42. Kongresini Gerçekleştirdi..

kONGREÇalışmalarnı ATİF’e (Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu) bağlı olarak yürüten Hamburg Kültür ve Dayanışma Derneği Sternschanze semtinde ki dernek lokalinde Pazar günü 42. Olağan kongresini gerçekleştirdi.

Devrim, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde şehit düşenler için saygı duruşu  ile başlayan kongrede, açılış konuşmasının ardından siyasal gündem ve derneğin bir yıllık faaliyetleri tartışıldı. Kongreye sunulan siyasi raporda özellikle Ortadoğu, Kürdistan ve Türkiye’deki siyasi gelişmeler, göçmenlik sorunu ve Avrupa’da gelişen ırkçılığa vurgu yapıldı.

Özellikle ortadoğu ve Kürdistan’da gerçekleştirilen katliamlara karşı ortak mücadelenin zorunlu olduğunun belirtildiği raporda, Avrupa’da kamuoyu yaratmanın önemine değinildi.

Yönetim adına sunulan faaliyet raporunda bir yıllık süreç içinde 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde HDP’nin desteklenmesi için yapılan çalışmalarla, ATİK’li tutsaklar için yürütülen çalışmaların en önemli çalışmalar arasında yer aldığ söylendi. Yine Türkiye ve Kürdistanda Türk devletinin saldırı ve katliamlarına karşı Demokratik Güçbirliği ile örgütlenen ortak eylemlere vurgu yapıldı.

Önümüzdeki süreçte de Avrupa’da yaşayan Türkiye’li ve Kürdistan’lı göçmenler olarak önemli gündemlerle karşı karşıya olunduğu, bunun için yoğun ve kollektif  bir çalışma dönemine hazırlanmanın zorunlu olduğuna vurgu yapıldı.

Yeni yönetim ve denetim kurullarının seçilmesinin ardından kongre sonlandırıldı.