Home , Avrupa , „Halk Savaşçıları Ölümsüzdür“ etkinliği gerçekleşti

„Halk Savaşçıları Ölümsüzdür“ etkinliği gerçekleşti

Zürih|27.08.17|TKP/ML (Türkiye Komünist Partisi Marksist Leninist) üyesi TİKKO(Türkiye İşçi Köylü Kurtuluş Ordusu) komutanı Nubar Ozanyan ve MKP /HKO(Maoist Komünist Partisi–Halk Kurtuluş Ordusu) savaşçıları Uğur Yalçın ve Fırat Kasun, 27 Ağustos Pazar günü İsviçre’nin Zürih şehrinde anıldı. Anma etkinliği Partizan ve Halkın Günlüğü tarafından örgütlendi.

Anma örgütleyici kurumlar adına yapılan selamlama yazısının okunmasının ardından, etkinlik Uğur Yalçın, Fırat Kasun ve Nubar Ozanyan şahsında tüm devrim ve komünizm şehitleri adına saygı duruşu ile devam etti.

Yürümek; yürümeyenleri arkanda boş sokaklar gibi bırakarak,

havaları boydan boya yarıp ikiye

bir mavzer gözü gibi 

karanlığın gözüne bakarak

yürümek!

Anma program akışı Halkın Günlüğü temsilcisinin konuşması ile devam etti. Temsilci konuşmasının ardından Fırat Kasun ile yapılan bir röportajın görüntüleri izlenildi.

Zürih EKM (Eğitim Kültür Merkezi) Eşbaşkanı`nın Nubar Ozanyan için yazdığı şiiri kitle ile paylaştı. Anma Nubar Ozanyan`ın aramızdan ayrılmasının ardından yayınlanan TKP/ML Ortadoğu Parti Komitesi açıklamasını, Partizan temsilcisinin okumasıyla devam etti.

„General Martager Ölümsüzdür“

Bütün yaşamını proleterya partisinin ve devrimci mücadelenin gelişip güçlenmesine adayan Nubar Ozanyan`ın ardından, yaşanan sorunların çözümü için Proleterya partisini ileriye taşıyacağı iddiası ile yola çıkan TKP/ML Örgütlenme Komitesi açıklamasının da içinde yer aldığı sinevizyon gösterimi ile devam etti. Anma etkinliği katılım sağlayarak devrimci dayanışma gösteren örgüt temsilcilerinin konuşmaları ile devam etti.

“Yaşasın Devrimci Dayanışma”

Uğur Yalçın, Fırat Kasun ve Nubar Ozanyan için yapılan anma akışı esnasında İsviçre HBDH (Halkların Birleşik Devrim Hareketi, MLKP (Marksist Leninist Komünist Partisi, DKP (Devrimci Komünarlar Partisi, Revolutionärer Aufbau (Devrimci İnşa Örgütü) temsilcileri birer konuşma yaptı. PKK (Partiya Karkerên Kürdistanê) yürütme komiteside anma etkinliğine açıklama göndererek dayanışma mesajlarını iletti. Asuri-Süryani Devrimciler Birliği ve Rote Hilfe (Kızıl Dayanışma) anma etkinliğine katılarak dayanışma gösterdi.

Tutsak Partizan Mehmet Yeşilçalı`dan mesaj

Mehmet Yeşilçalı Alman Devletinin tecrit ve teslim alma saldırıları altında Nubar Ozanyan yoldaşı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadığını eşi Gülten Yeşilçalı aracılığı ile dile getirdi.

Mehmet Yeşilçalı`nın ”Tecrit koşullarında bedenimizi teslim alabilirler ancak mücadelemizi asla teslim alamayacaklar. Nubar yoldaşın mücadelesi mücadelemizdir. Onun mücadelesi önünde saygı ile eğiliyorum” sözleri anmaya katılanlara iletildi.

“Kulak da çınlayan halkın yükselen sesi Türküler”

Anma etkinliği, kavga ve direniş türkülerinin hep bir ağızdan söylendiği müzik dinletisinin ardından yeni mücadele alanlarında buluşma çağrısı ile sonlandırıldı.