Home , Avrupa , Avusturya’nın Vorarlberg,Linz ve Viyana şehrinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yürüyüşü!

Avusturya’nın Vorarlberg,Linz ve Viyana şehrinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yürüyüşü!

VORARLBERG| 08.03.2020 | Vorarlberg’in Feldkirch kentinde aralarında Yeni Kadın ve Tohum Gençlik Ve Kültür Merkezi aktivistlerininde bulunduğu bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş saat 16:00’da Sparkassenplatz’da 8 Marta ilişkin SJ ( Sozialistische Jugend) ve Yeni Kadın’ın bildirilerinin okunmasıyla başladı. Çeşitli kurumların katılım sağladığı yürüyüş boyunca günün anlamına ilişkin sloganlar atıldı. Yürüyüşün sonunda güncel olması nedeniyle ATİK ve SJ tarafından mültecilere karşı özellikle yunanistan sınırındaki uygulamalara ilişkin konuşmalar gerçekleşti.

LINZ| 08.03.2020 | Bugün 8 Mart Uluslararası Emekçi kadınlar günü vesilesi ile Linz şehrinde, çeşitli kurumlar ile birlikte 300’ü aşkın bir katılım sağlandı. Bizlerde Linz Yeni Kadın olarak, Yeni Kadın bayrakları ve bildirileri ile yerimizi aldık ve sloganlar eşliğinde coşkulu bir yürüyüşün ardından, Yeni Kadın’ın bildirisi okundu.

Kadınlar dünya çapında ataerkilliğe ve kapitalizme karşı savaşıyor!

VİYANA |08.03.2020|Bugün Viyana’da, 3.000’in üzerinde kadınlar ve LGBTİ+ bireyleri yürüdü. Gün boyunca Viyanada ve Avusturya genelinde çeşitli mitingler, yürüyüşler ve kadınlar günü gösterileri düzenlendi. Kadın grev grupları tarafından düzenlenen iki yürüyüş ortak final bir mitinginde sonuçlandırıldı. 1911’den beri çalışan kadınlar, dünyanın dört bir yanındaki kadınların sömürülmesine ve ezilmesine karşı protesto etmek ve savaşmak için Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorlar. Yeni Kadın ve KOMintern 8 Mart’ta ve her gün iş, aile ve toplum dünyasında kadınlara karşı ayrımcılığa karşı kampanya yürütüyor. Ataerkil ve kapitalist koşullara bir son. Birlikte kar mantığı, sömürü ve baskının ötesinde daha iyi bir dünyada yaşamak için savaşalım.