Anasayfa , Haberler , 22 yıldır tutsak olan Hüseyin Dinç yaşamını yitirdi

22 yıldır tutsak olan Hüseyin Dinç yaşamını yitirdi

huseyin_dinc22 yıldır mahpus olan hasta tutsak Hüseyin Dinç yaşamını yitirdi. Dinç, İHD ve diğer kurumların çağrısına rağmen son ana kadar tahliye edilmeyen hasta tutsaklardan biriydi.

Maoist Komünist Partisi (MKP) dava tutsağı Hüseyin Dinç 22 yıldır Ümraniye, Tekirdağ, Edirne gibi pek çok farklı hapishanede kaldı. Son olarak Kocaeli Kandıra F Tipi Hapishanesi’nde kalan Dinç, dün (15 Ekim) geçirdiği kalp krizi sonucunda ölümsüzleşti.

Devlet eliyle ölüm

Bir başka hasta tutsak olan Kamil Turanlıoğlu tarafından 2 yıl önce şair-yazar Adil Okay’a gönderilen mektupta Hüseyin Dinç’e lişkin şu bilgiler yer alıyordu:

Yaşadığımız alanda bildiğim kadarı ile 6-7 hasta var. Hüseyin DİNÇ yoldaşımız 60 yaşın üzerindedir. Kendisi Ölüm Oruçları, Açlık Grevleri nedeniyle Wernicke Korsakoff hastasıdır, sağ elinin parmakları kesik, sadece sağ parmağı mevcuttur. Daha önce kaldığı Edirne F Tipi Hapishanesinde kalp krizi geçirmiştir, her an yeni bir kalp krizi geçirme riski bulunmaktadır. Kendisi Ağırlaştırılmış müebbet hükümlüsü olduğu için tekli hücrelere konulmuştur. Sağlık durumundan dolayı tek başına kalamayacağına dair hastane raporu vardır. Fakat idare Adli Tıp Kurumu’nun almış olduğu ‘Hapishanede kalabilir’ raporuna dayanarak kendisini hala tekli hücrede tek başına tutmaktadır. Oysa Adli Tıp Raporu ‘hapishanede kalabilir’ şeklindedir ‘tek başına kalabilir’ diye değil. İdare ‘üst kurum raporu’ diyerek, Adli Tıp Kurumu Raporu’nu dayatmakla alenen suç işlemektedir.”

 

Dinç için 1 Mayıs Mahallesi’nde tören

Dinç’in cenazesi Adli Tıp Kurumu’na götürülürken, Dinç bugün (16 Ekim) saat 16.00’da İstanbul’da 1 Mayıs Mahallesi’ne getirilerek Pir Sultan Abdal Cemevi’ne getirilecek. Ardından da burada Dinç için tören düzenlenecek.