Anasayfa , Haberler , Halk Savaşçıları Dersim ve Mersin’de uğurlanacaklar!

Halk Savaşçıları Dersim ve Mersin’de uğurlanacaklar!

 

Hakan Çakır ve Özgüç Yalçın’ın cenazeleri Dersim’de toprağa verilecekken Mersin’de toprağa verilecek olan Cengiz İçli’nin cenazesi ise Dersim’den bugün yola çıktı.Halk savaşçıları yarın toprağa verilerek, yoldaşları,dostları ve halkımız tarafından sonsuzluğa uğurlanacaklar.Dersim ve Mersin`de yapılacak merasimler ve programlara ilişkin yapılan açıklamaları siz izleyicilerimize duyuruyoruz.(AHM)
12049740_921451257949624_2966525786567235081_nCengiz İçli (Ünal), Hakan Çakır (Yurdal), Özgüç Yalçın (Sefkan) Ölümsüzdür!

CENAZELERİNİ SAHİPLENELİM, DİRENİŞLERİNİ BÜYÜTELİM!

Emekçi Dersim halkı;

21 Ekim ‘i 22 Ekim’e bağlayan gece Dersim Pulur (Ovacık) ilçesine bağlı Mercan Vadisi’ndeki Şahverdi Köyü’nde TC ordusuyla TKP/ML TİKKO’ya bağlı gerillalar arasında çıkan çatışmada üç Halk Savaşçısı şehit düştü. Cengiz İçli (Ünal), Hakan Çakır (Yurdal) bir saat süren çatışmada şehit düşmüş, Özgüç Yalçın (Sefkan) ise yaralı ele geçmiş, ağır işkence yapılarak 22 Ekim sabahı katledilmiştir. Mücadelelerini, inanç ve kararlılıklarını dağların doruklarına taşıyan Üç Halk Savaşçısı direnişleriyle düşmanı yenilgiye uğratarak şehitler kervanına katılmışlardır

TC devleti ve dümenindeki AKP ilan ettiği savaş konseptiyle devlet terörünü tırmandırmış, katliamlara girişmiştir. Mersin, Adana, Amed, Suruç ve Ankara’da art arda patlatılan bombalarla yüzlerce insanımız katledilmiştir. Faşist devlet halka ve gerillaya en aşağılık yöntemlerle saldırmış, Varto’da Ekin Wan’ın çıplak bedeni, Şırnak’ta Hacı Lokman Birlik’in panzerin arkasında sürüklenen cansız bedeni devletin katliamcı yüzünün bir kez daha ilanı olmuştur.

Katlederek, faşist yasaları devreye sokarak direnişimizi ve mücadelemizi bitirmeyi, halkımızı sindirmeyi amaçlayan devlet Dersim Ovacık’ta katliamlarına bir yenisini daha eklemiştir. Kürdistan’da, Dersim’de gerillaya yönelik kapsamlı operasyonlar yapılmış, ormanlar ateşe verilmiş, yaşam alanları talan edilmiş ve Yassı Matem Ayı’nda cemevi ve şehit mezarlıkları bombalanmış, devlet terörü tırmandırılmıştır.

Dersim halkını Mercan Vadisi’nde katledilen Ünal, Yurdal, Sefkan’ın haykırdıkları direniş ve özgürlük sloganlarını yükseltmek için halk savaşçılarını son yolculuklarına uğurlamaya, cenazelerini sahiplenmeye çağırıyoruz. Gün şehitlerimizi sahiplenme, direnişlerini büyütme, teslimiyete karşı haykırdıkları sloganları daha gür haykırma günüdür.

Halk Savaşçıları Ölümsüzdür!

Şehid Namırın!

Cenkdare homete bé merdaneyé!

 

Anma ve cenaze programı:
28 Ekim Çarşamba

Merkez

Anma yürüyüşü: Sanat Sokağı  Saat: 11.30

Uğurlama: Dersim Cemevi Saat: 12.30 

 

Hozat

Toplanma yeri: Remar Market Önü Saat: 15.00

Ovacık

Toplanma yeri: Belediye Önü Saat: 15.00

cengiz1Mersin: 21 Ekim ‘i 22 Ekim’e bağlayan gece Dersim Pulur (Ovacık) ilçesine bağlı Mercan Vadisi’ndeki Şahverdi Köyü’nde TC ordusuyla TKP/ML TİKKO’ya bağlı gerillalar arasında çıkan çatışmada şehit düşen Cengiz İçli (Ünal), Hakan Çakır (Yurdal), Özgüç Yalçın’ı (Sefkan) yarın Dersim ve Mersin’de son yolculuklarına uğurlanacaklar.

Hakan Çakır ve Özgüç Yalçın’ın cenazeleri Dersim’de toprağa verilecekken Mersin’de toprağa verilecek olan Cengiz İçli’nin cenazesi ise Dersim’den bugün yola çıktı.

Mersin Partizan “Mücadelelerini, inanç ve kararlılıklarını dağların doruklarına taşıyan üç halk savaşçısı, direnişleriyle düşmanı yenilgiye uğratarak şehitler kervanına katıldı. Mersin halkını, tüm devrimci, ilerici ve yurtsever güçleri;  Mercan Vadisi’nde ölümsüzleşen Ünal, Yurdal, Sefkan’ın haykırdıkları direniş ve özgürlük sloganlarını yükseltmeye; onların anılarına ve ideallerine sahip çıkmaya, son yolculuklarına uğurlamaya, cenazelerini sahiplenmeye çağırıyoruz!” diyerek yarın düzenlenecek cenaze törenine çağrı yaptı.

Cenaze Programı:

28 Ekim Çarşamba günü

Halil İbrahim Cami (Toplanma), saat:10.00

Cami’den Güneykent Mezarlığı’na hareket, saat: 11.00

Otobüs Kalkış Yerleri:

Özgür Çocuk Parkı, saat: 10.00

Tarsus

Kleopatra Kapısı (Köylü Kapısı), saat: 09.00