Home , Haberler , İstanbul’daki YDG’liler buluştu

İstanbul’daki YDG’liler buluştu

dersimydg381-600x335iSTANBUL |28-08-2013 | İstanbul’da bulunan YDG’liler  bir piknik yaptı. Piknikte gündeme ve önümüzdeki sürece dair tartışmalar gerçekleştirdi.

Yaz aylarında okulların kapanmasından kaynaklı İstanbul’da olan YDG’liler  birlikte pazar günü bir piknik organize etti. Pikniğin amacı hem sosyal yaşamları ortaklaştırmak hemde  sürece dair  görevlere ilişkin tartışmaktı.

Gündem tartışmalarmızda ilk olarak Gezi isyanını ele alındı. Gezi isyanında birçok konuya değinsekte özellikle kadınların isyan sürecinde %50 gibi katılım sağladığı ve bunun için ‚genç kadın‘ çalışmalarına başlayıp hız kazandırmak gerektiğine vurgu yapıldı.

Ulusal sorunda dair artık YDG’nin destekçi pozisyonundan çıkıp örgütleyici pozisyonuna geçmesi gerektiğini ve bunun içindde somut politakların ortaya koyup pratikte sergilemek gerektiğine değinildi.

Önümüzdeki süreç için ilk olarak polisin üniversitelerde „yasal“ olarak yerleştirilmesi, yurtların „haremlik selamlık“ düzeyinde ayrılması, liselerin 4+4+4 ile imam hatiplerin zorunlu hale getirilmesi, elemeci sınav sistemi gibi konular hakkında öneriler sunuldu.

Yapılan tartışmaların sonucunda belli bir doyuma ulaşıldığını ve artık bundan sonra teorikte kavrananlarin  pratiğe dökmenin zamanı geldi denilerek tartışmalar son buldu.