Home , Haberler , 1 Mayıs saldırı ile başladı

1 Mayıs saldırı ile başladı

1mayis2009dolapdereİSTANBUL | 02 – 05 – 2009 | 1 Mayıs nedeniyle 80’e yakın kurumun toplanma yeri olarak ilan ettiği Pangaltı araç ve yayalara kapatıldı. Geceden itibaren polis alanda yoğun „güvenlik“ önlemi alırken, İstanbul dışından da gelen çok sayıda polis, 1 Mayıs kutlamalarının yapılacağı alanlarda „güvenlik“ önlemi almaya başladı. Cadde ve sokakları kapatan polis, basın ve canlı yayın araçlarını Pangaltı Meydanı’ndan kaldırdı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren çok sayıda DİSK üyesi, çevik kuvvet ekibi ile basın emekçileri Abidei Hürriyet Caddesi Nakiye Elgün Sokak önü ve çevresinde toplandı. Kırmızı şapka ve yelek giyen işçiler slogan atıyor.

Taksim Meydanı ve meydana çıkan bütün yollarda önlemler hat safhada. Taksim’e çıkan bütün yollar da trafiğe kapalı. Taksim-Mecidiyeköy ve Taksim-Şişhane Metro hattı ile Taksim-Kabataş fünikeler sistemi kapatıldı. DTP il binasını bulunduğu Tarlabaşı Mahallesi de polis ablukasına alındı. Bütün ara sokaklara bariyer kuran polis, vatandaşın mahalle içine girmesine ve çıkmasına izin vermiyor.

Saat 9.00 civarında Pangaltı’ya girmek isteyen bir işçilere ise polis saldırdı. Bir işçinin saldırı sırasında burnu kırıldı.

Tazyikli su ve coplarla yapılan saldırıda bir kişi gözaltına alındı. DİSK’li olmayan grubun geçemeyeceğini belirten polis, gaz bombası kullanmayarak, tazyikli su ile saldırıyor. Kitle sık sık „Bijî yek Gulan“, „Yaşasın 1 Mayıs“ vb. sloganları atıyor. Saldırıda 2 kişi gözaltına alınırken, kitle yola çöp tenekeleriyle barikat kurdu.

Kaynak: Umut Yayımcılık