Home , Dünya , Haiti’deki Protestolar Devam Ediyor

Haiti’deki Protestolar Devam Ediyor

Haber Merkezi | 10.02.2019 | Haiti’de Devlet Başkanı Jovenel Moise’in istifasını isteyen binlerce kişi, günlerdir devam eden protesto gösterilerinde sokakları dolduruyor. Yolsuzlukla mücadelede veriği sözleri tutmayan Devlet Başkanı Moise, halkın öfkesine neden oldu. Artan polis şiddetine ve ölümler üzerine sokakları terk etmeyen binlerce kişi, Devlet Başkanı’nın istifa etmesini istiyor. Protestoların yoğunlaştığı başkent Port-au-Prince’de okullar ve işyerleri kapandı.

‚Bir protestocu öldürüldü‘

Devlet Başkanı Jovenel Moise’in başkentteki evinin önünde toplanan binlerce kişinin evi taşlamaya başlaması üzerine polis protesto edenlere doğru ateş açtı. Polisin bu saldırısında bir kişi yaşamını yitirdi. Polis başta başkent olmak üzere diğer kentlerde süren protestolarda da şiddet kullanımını arttırıyor. Gaz bombalarının haricinde sürekli havaya ateş açan polis, eylemlere dönük tehditlerini arttırıyor.

Ekonomik krizle boğuşulan Haiti’de enflasyon hızlı bir artış gösteriyor. Ekonomik sorunlara çare olamayan hükumete karşı binlerce protestocu Pazar günü yapılan açıklamaya göre Devlet Başkanı ve Başbakan’ın istifası için sokaklardaki eylemlerini sürdürme kararı aldı. Eylemler geçtiğimiz Perşembe günü başlamıştı.