Anasayfa , Haberler , Grup Yorum üyeleri tahliye edildi.

Grup Yorum üyeleri tahliye edildi.

Türkiye |01.03.2017| Tutuksak olarak yargılanan Grup Yorum üyeleri bugün çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı. Duruşmada savunma yapan sanatçı  Selma Altın, polis baskınında bağlamalarından parmak izi alındığını söyleyerek, “Bizim yerimiz mahkemeler değil, konser salonlarıdır” dedi.

Okmeydanı’ndaki İdil Kültür Merkezi’ne yapılan operasyonda gözaltına alınarak tutuklanan Grup Yorum üyeleri “örgüte üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme” iddiasıyla yargıç karşısına çıktı. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 7 tutuklu Grup Yorum üyesi, 1’i tutuklu olmak üzere İdil Kültür Merkezi’nde tadilat yapan 4 işçi katıldı. Yargılanan müzisyenlere destek olmak amacıyla sanatçılar Edip Akbayram ve Ferhat Tunç, şair Ataol Behramoğlu, İtalyan sanatçılar Gracia Vanelli, Gianfranco Castellotti de adliyeye geldi. Akbayram yaptığı açıklamada, “50 senedir türkü söylüyorum. Bu kadarını görmedim. Türkülerimizden korkuyorlar. Türküleri yasaklayamazlar” dedi. Avukat Ebru Timtik de Grup Yorum için hazırlanan dosyada hiçbir somut delilin olmadığını belirtti.

Sanatçı  Dilan Poyraz ise, polislerin baskına geldiklerinde arama, yakalama kararı olmadığını ifade ederek, “Baskına geldiklerinde yarım saat önce gözaltından çıkmıştım. Tutuklanmamızın nedeni orada olmamız. Orada olmasaydık tutuklanmayacaktık. Bu siyasi bir karardır. Kar maskeli ve çelik yelekliydi hepsi” diye konuştu. Savunmaların ardından mahkeme heyeti  8 tutsağın   tahliyesine karar vererek duruşmayı 13 Haziran’a erteledi.