Anasayfa , Avrupa , Hamburg'da Onbinler Nükleer Santrallere Karşı Yürüdü

Hamburg'da Onbinler Nükleer Santrallere Karşı Yürüdü

HAMBURG | 27 – 03 – 2011 | DGB ve ATTAC gibi birçok sendika ve sivil toplum kuruluşlarının örgtütlemesini yaptığı nükler enerji santrallerine karşı yürüyüşlerden biri de Hamburg’da yapıldı. Almanya genelinde Berlin, Köln, Hamburg ve Münih olmak üzere dört bölgede yapılan yürüyüşlere yüzbinlerce kişi katıldı.

Hamburg’da Damtor Tren istasyonunda toplannan kalabalığın yürüyüşe geçmesi yoğun katılımdan dolayı oldukça gecikmeli oldu. ‘Atom santrellerine hayır!’, ‘Atom santralleri derhal kapatılsın!’ gibi pankart ve flamaların taşındığı yürüyüşe 40 binin üzerinde insanın katıldığı bildirildi.

Yürüş bitimindeki miting alanında yapılan konuşmalarda Almanya’nın nükler enerji yerine alternatif enerji üretimini yoğunlaştırması ve nükler santralleri derhal kapatması gerektiği belirtildi. Almanya’da ve Avrupa’da ve dünyanın diğer ülkelerindeki nükleer santrallerin insanlığın bugünün ve geleceği için büyük tehlike oluşturduğu belirtilerek,hükümetlerin biran önce nükleer santralleri kapatmaları gerektiği belirtildi.