Anasayfa , Haberler , Grup Suni Deri’de Sendikamıza Saldırı: Direniş Çadırı Yakıldı!

Grup Suni Deri’de Sendikamıza Saldırı: Direniş Çadırı Yakıldı!

ÇORLU | 18 – 01 – 2011 | Çorlu’da sendikamızın örgütlenme çalışmasını sürdürdüğü Grup Suni Deri’de işverenin sendika karşıtı tutumu artarak devam ediyor. Fabrikada işçilerin çoğunluğunun sendikamıza üye olmasına ve sendikamızın Bakanlığa yetki başvurusunu yapmasına karşın sendikamızla görüşmeyi reddeden ve süreci uzatmak için işkoluna itiraz eden işveren işçileri sendikadan istifa etmeye zorlamaktadır. İstifayı reddeden 15 üyemiz işten çıkarılmıştır. Haksız yere işten çıkarılan üyelerimiz 10 Aralık’tan bu yana fabrika önünde beklemekte, soğuktan ve kış şartlarından korunmak için kurdukları çadırda direnişlerini sürdürmektedir.

İşveren bununla yetinmemiş ve çeşitli baskı yöntemlerini uygulamayı sürdürmüştür. Bunun son örneği olarak ise 16 Ocak Pazar akşamı direniş çadırımız yakılmıştır. 17 Ocak Pazartesi sabahı direniş yerine gelen üyelerimiz yanmış çadırla karşılaşmışlardır. Yanan çadırla beraber üyelerimizin eşyaları ve erzakları da yanmıştır. Fabrikada 7 gün 24 saat nöbet bekleyen güvenlik elemanları ise fabrika önündeki çadırın nasıl ve ne zaman yandığını görmediklerini ileri sürerek suçluyu deşifre etmişlerdir.

Anayasal haklarını kullanan ve örgütlenmek için tüm yasal prosedürleri yerine getiren üyelerimize karşı işverenin bu yasa dışı ve sendika-işçi düşmanı tutumunu protesto ediyoruz. Gece gündüz, 2 vardiya halinde çalışan işçilerin emeği üzerinden büyük zenginlik elde eden işveren işçilerin en temel haklarına saygı göstermemektedir. Sendikamızın görüşme taleplerini reddetmekle ve 15 işçiyi haksız yere işten çıkarmakla kalmamakta, fabrika içindeki üyelerimizi istifaya zorlamakta, üyelerimize ve sendikamıza hakaretler etmektedir. Çalışan işçilerin direnişteki üyelerimizle dayanışmasını engellemek için de çeşitli yöntemler deneyen işveren uyguladığı tüm baskı yöntemleri işe yaramayınca bu kez öfkesini direnişteki işçilerin soğuktan korunmak için kullandığı direniş çadırını yaktırarak ortaya sermiştir.

Sendikamız mücadelesini farklı biçimlerde ifade etmektedir. Fabrika içindeki üyelerimizle direnişteki işçiler arasında dayanışma kırılamamaktadır. Sendikamız Çorlu’daki diğer fabrikalardaki üyelerimizle, çeşitli sendikalardan işçi arkadaşlarımızla ve emekten yana demokratik güçlerle beraber dayanışmayı yükseltmektedir. 15 Ocak 2011 tarihinde olduğu gibi hem Grup Suni Deri’nin ortağı olan Alfa Suni Deri’nin İkitelli’deki fabrikası önünde hem de işçilerin örgütlenme özgürlüğüne saygı göstermeyen Yeşil Kundura’ya karşı Cevizlibağ’da eylemler yapan sendikamız kamuoyundan destek görmektedir. Çorlu’da fabrika önündeki eylemlerin ardından eylemlerin İstanbul’a taşınmasının hemen sonrasında çadıra saldırının gerçekleşmesi işverenin rahatsızlığını kanıtlamaktadır.

Sendikamız 62 yıllık mücadele tarihinde yarattığı direnişçi geleneğini böylesi saldırgan tutumlarla terk edecek, boyun eğecek değildir. Sendikamız işçilerin haklı mücadelesini büyütmek için emek verirken işverenin her türlü zorba tavırlarına karşı koyacak güce ve deneyime sahiptir. Sendikamız haklı davamızdan, ekmek kavgamızdan aldığımız güçle işverenin zorbalığını bertaraf edecektir. Bu mücadelemizde emekten yana tüm güçleri desteğe ve dayanışmaya davet ediyoruz.

Deri-İş Sendikası Yönetim Kurulu