Anasayfa , Haberler , Demirtaş: “Erdoğan dönemi bitecek”

Demirtaş: “Erdoğan dönemi bitecek”

thHalkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, partisinin haftalık olağan grup toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Toplantıya, HDP’ye destek olmak için İsveç Sol Parti Genel Başkanı Jonas Sjöstedt ile birlikte Türkiye’den birçok sivil toplum örgütü temsilcisi de katıldı.

Demirtaş, Erdoğan döneminin de biteceğine dikkati çekerek, tasfiye girişimine boyun eğmeyeceklerini belirtti. Çok sayıda milletvekilinin de “dokunulmazlıkların kaldırılması”na ‘hayır’ diyeceğini vurguladı.

Demirtaş, Erdoğan döneminin de biteceğine dikkati çekerek, tasfiye girişimine boyun eğmeyeceklerini belirtti. Çok sayıda milletvekilinin de “dokunulmazlıkların kaldırılması”na ‘hayır’ diyeceğini vurgulayan Demirtaş, “Türkiye umudunu asla kaybetmemelidir. Umut biziz” dedi.

Demirtaş, konuşmasının başında kayıp yakınlarının mücadelesini selamlayarak, “Kayıp yakınları tatmin olmadıkça onurlu barıştan söz edilemez” vurgusunda bulundu. Demirtaş, engellilerin sorunlarına da değindi.

Demirtaş, Amed’in Hani ilçesine bağlı Sarıkamış köyünde yaşanan patlamada yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı dilerken, patlamayı da kınadı.

‘ERDOĞAN DÖNEMİ BİTECEK’

Demirtaş, Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için “Dokunulmazlıklarımızı kaldırmak isteyen ideolojik bir davası olan biri değil. Uzmanlık alanı rant üretmek ve rant dağıtmaktır. Bu şekilde etrafında yalaka sınıfı oluşturmayı başarmış bir kasaba politikacısıdır” ifadelerini kullandı.

Demirtaş, şöyle devam etti: “Erdoğan’ın siyasi hayatı bittiği anda Erdoğan dönemi de bitecektir. Geride sadece açtığı yaralar, oluşturduğu hasarlar kalacaktır. Böyle bir zatın siyasi kariyerinin bittiğine dair en ufak bir işaret alsınlar, çevresindeki asalak böcekler öyle bir kaçışacak ki… Ayağı bir tökezlesin gemiyi en başta bunlar terk edecekler. Şu konuşmam tarihe not düşsün. Diyecekler ki, ‘Erdoğan gelmiş geçmiş en despot liderdi’ diyecekler. Şu bol maaş alanlar var ya. Bu yalaka tayfasından daha fazla Erdoğan’a saldıran kimseyi bulamayacaksınız. Hepimizin önünde koşacaklar. Sizden ricam o gün geldiğinde, o alçakları asla affetmeyin. Bugün dokunulmazlıklarımızı tartışanlar yarın ne hale geleceklerini görecekler.”

Demirtaş, Erdoğan’ın AKP’nin kurulduğu günden bu yana etrafındakileri tasfiye ettiğini belirterek, “Ama böyle giderse yalnız kalacak, çünkü etrafında ondan başka akılsız yok. Devrik cübbesiz, başbakan Ahmet hoca var ya ona dahi tahammül edemedi. En son ilkokulda müsamerede başbakan olmuş. Ne bilsin ilk ve son müsameresi olacaktı. O günkü başbakanlığı bugünkünden daha hakikiymiş. Onu bile hain ettiler” dedi.

‘ONLAR GİBİ ARKADAŞLARIMIZI, HALKIMIZI SATMAYIZ’

Demirtaş, şunları da kaydetti: “Bizi seçenlere asla ihanet etmedik. Bizi seçenler nasıl cesursa onlara layık olmaya çalıştık. Bundan dolayı dokunulmazlıklarımız kaldırılacaksa bundan onur duyarız. Parlamento iradesi gelip geçici değildir. Biz halkın iradesini savunuyoruz. Halkın temsilcilerinin şahsında o iradeyi savunuyoruz. Koltuklara meftun değiliz. Onlar gibi oturduğumuz koltuk için değerlerimizi, arkadaşlarımızı, halkımızı satacak kadar alçalmış bir siyasetçiler değiliz.”

Demirtaş, çok sayıda milletvekilinin parlamentoyu itibarsızlaştırma operasyonuna “Hayır” diyeceğinden emin olduğunu söylerken, “Türkiye umudunu asla kaybetmemelidir. Umut biziz. Bütün bu barbalığa karşı en sağlam duruşu gösterenler sizlersiniz. Böylesi bir umut varken, karamsar olmaya gerek yoktur. Bir psikolojik hareket yürütmek istiyorlar. Böyle bir ortamda erken bir seçim ya da referandumla dikta rejimini anayasaya kapı açmak istiyorlar” diye belirtti.

YÜKSEK’İN TUTUKLANMASINA TEPKİ

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek’in tutuklanmasına da tepki gösteren Demirtaş, “Tutuklama adına bir şey bulamıyorlar. Sadece konuşmalarının gerekçe gösteriyorlar. Emir yukardan gelmiş yapmak zorundalar. Böylesine bir yüzsüzlükle siyasi operasyonlar karşı karşıya kaldık” dedi. Demirtaş, son bir yıl içerisinde yüzlerce HDP ve DBP’li yöneticinin tutuklandığı hatırlattı.

‘BOYUN EĞECEK DEĞİLİZ; GURUR DUYUYORUZ’

Demirtaş, konuşmasının sonunda da şu mesajları verdi: “Dokunulmazlık zırhına bürünerek, siyaset yapmadık. Hiç hapis yatmamış, belki de en az bedel ödemiş biri olarak bu grupla gurur duyarım. Biz son derece doğru bir iş yaptık. HDP’yi bu ülkenin kalıcı ana akımı haline getirdik. Partimizi bu şekilde kişilere bağlı inşa etmedik. İstikrarlı bir şekilde büyüyen ana muhalefet akımı var. Bu akımı durduramayacaklar. Erdoğan’dan geriye acı hatırlardan başka bir şey kalmayacak ama biz gitsek içeriye dahi dışarıda çok daha güçlü bir HDP olacaktır. Ucuz kasaba politikacısı dokunulmazlığımızın kaldırılmasını istedi diye boyun eğecek değiliz.” (ANF-AHM)