Home , Avrupa , Ortak Açıklama; Kamuoyuna…

Ortak Açıklama; Kamuoyuna…

HABER MERKEZİ|07.10.2022| Avusturya-Viyana’da Alevi Birlikleri Federasyonu öncülüğünde geleneksel olarak organize edilen Can Fest’te gelişen olumsuz olaya dair kamuoyuna açıklama.

10-11 Eylül 2022 tarihlerinde AABF tarafından organize edilen, aynı zamanda Viyana’da bulunan bir kısım devrimci demokratik kurumların da katılarak destek verdiği Can Fest etkinliğinde birlik ve beraberliğin güzel örneklerinden biri sergilenmişti.

Ne yazık ki etkinliğin ilerleyen saatlerinde farklı kurumların kimi bireyleri arasında tasvip etmedidiğimiz ve mahkum edeceğimiz sorunlar yaşanmıştır. Üslupsuzluk ve bunun sonucu fiziki şiddete varan yöntemler devreye girmiştir. Yaşanan bu durumu hiç kuşkusuz doğru bulmamaktayız. Hele bu durumun Can Feste yaşanması daha da üzücü olmuştur.

Yaşanan bu üzüntü verici olay karşısında biz Viyana’da bulunan devrimci-demokrat kurumlar sorunun çözümü için ortak bir arayış içine girdik. Her iki kurumla yapılan görüşmeler sonucu Can Fest’e yaşananların yanlış olduğunu belirledik. Devrimci-demokrat kurumlar ve bireyler arasında gerek dil-üslup bozukluğu gerekse sonrasında fiziki şiddete varan davranış biçimlerinin, devrimci ahlak ve kültür ile alakası olmadığı ifade edilmiştir.

Bunun eleştirisi ve özeleştirisi yapılarak platformda mahkum edilmiştir. Yine yaşananların sosyal medyaya taşınması da ciddi olarak eleştirilmiştir. Her iki kurumda dostane eleştiriler neticesinde yaşananlardan ötürü başta olayın Can Fest’te yaşanması nedeniyle başta Alevi Birlikleri Federasyonundan olmak üzere, tüm kurumlardan ve kamuoyundan özür dilemişlerdir.

Son bir kez daha hatırlatmak isteriz ki devrimci-demokrat kurumlar ve “BİREYLER” arasındaki problem ve sorunların çözüm yolu üslupsuz dil kullamak değildir. Hele fiziki şiddete varan yöntemler asla doğru bulmuyoruz. Her iki yöntemide yalnış buluyor ve mahkum ediyoruz. Bu anlamıyla biz devrimciler kendi aramızdaki sorunları çözmede devrimci üslupü ve şiddeti red eden ilişkileri esas almalıyız. Buna uymayan davranışları da her zaman mahkum ederiz.

Can Fest’e yaşanan olumsuz durumla ilgili Kamuoyunu bilgilendiriyor;

Selam ve saygılar sunuyoruz.

ATİK-VTİD: Viyana Türkiyeli İşçiler Derneği

ATİGF-İGKM: İşçi Gençlik Kültür Merkezi

DEMKURD: Demokratik Kürt Toplum Merkezi

VAT : Viyana Alevi Toplumu

ADHF: Avusturya Demokratik Haklar Federasyonu

KOMİNTER

AvEG-Kon: Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu.