Home , Haberler , ATİF: Irkçı-Faşistlere Karşı Yapılan Göstermelik Operasyonlar Alman Devletini Aklayamaz!

ATİF: Irkçı-Faşistlere Karşı Yapılan Göstermelik Operasyonlar Alman Devletini Aklayamaz!

ATİF|11.12.2022| Irkçı-Faşistlere Karşı Yapılan Göstermelik Operasyonlar Alman Devletini Aklayamaz!

Alman güvenlik makamları bir kez daha „anayasa karşıtı“ bir örgüte karşı „büyük bir darbe“ vurduklarını açıkladılar! Toplam 11 federal eyalette 113 ev ve işyeri ve bir askeri kışla arandı. Resmi bilgilere göre şu ana kadar 25 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Thüringen’den Prens Heinrich XIII, eski bir AfD milletvekili (Berlin’de aktif bir hakim), özel askeri güvenlik gücü olan KSK’nın aktif bir askeri, çok sayıda asker ve polis memuru var!  Avusturya ve İtalya’da da baskınlar düzenlenerek birer kişi gözaltına alındı. Ayrıca daha arananlar da olduğu basına yansıyan bilgiler arasında

Şüpheliler Alman Federal Meclisini basmak ve hatta insanların ölümüne neden olmakla suçlanıyor!

Reichsbürger (İmparatorluk Vatandaşları olarak ta bilinmektedirler) ve diğer gerici ve sağcı gruplar yıllardır Almanya ve Avrupa’da radikalleşmektedir. Sol kurum ve akademisyenlerin, sağcı örgütlerin ve grupların militarizasyonu konusundaki uyarılarına rağmen, sorumlular her zaman her şeyi görmezden geldi!

Alman güvenlik makamlarının ırkçı faşist hareketleri görmezden gelmeyle kalmayıp, aynı zamanda radikal sağcı ve neo-faşist örgütlerle iş birliği yaptığı ve sağcı suçları kovuşturmadığı, bu operasyonda bir kez daha ispatlanmıştır. NSU cinayetleri, Almanya’nın birçok şehrinde neo-faşistlerin ve sağcı radikallerin saldırına yönelik hukuksal yaptırımların sonuçsuz kalması da bir ispattır.

Faşist örgütlerin ve grupların terör estirdiği „yasak bölgeler“ uzun zamandır var!

Reichsbürger ve diğer faşist örgütler sorunu bugünün sorunu değildir. 1990 yılından bu yana 232 kişi sağcı teröristler tarafından katledildi. Alman güvenlik güçleri, polis ve anayasayı koruma teşkilatları ve Federal Ordu içindeki faşist yapılanmalara yönelik birçok kez kamuoyuna yansıyan bilgiler söz konusuydu. Federal Ordu kışlalarından yüzlerce kilo patlayıcının çalınması, polis ve ordu içindeki aşırı sağcı üyeler tarafından silah ve mühimmatın istiflenmesi, çeşitli polis yetkililerinin sosyal medyadaki Nazi sohbetleri, polislerin toplumda ileri çıkmış muhalif kişilere ve politikacılara e-postalar göndererek tehdit etmesi, devletin ve güvenlik yetkililerinin faşist yapılara çok fazla dahil olduğunun açık kanıtıdır!

Federal İçişleri Bakanı’nın da bu örgütsel yapıyı tamamen ortadan kaldıracağına ve Alman mahkemelerinin sorumlulardan hesap soracağına dair bir beklentimiz söz konusu olamaz! NSU terörünün Anayasayı Koruma Dairesi ve polis tarafından ele alınışı bir beklentimizin neden olamayacağını bize göstermiştir.

Irkçı Faşist Parti ve Örgütler “X Günü”ne Hazırlanıyor!

Polis ve yargının gözleri önünde faşist parti ve örgütler „X Günü“ için silahlanıyor. Giderek daha fazla sayıda faşist bu amaçla silah ve mühimmat stokladıkları bilinmesine rağmen üstü kapatıldı. Anayasayı Koruma Dairesi ve Askeri İstihbarat Servisi tarafından çok iyi bilinmesine rağmen sürekli göz yumuldu. Ayrıca Irkçı-faşist parti ve örgütlerin Alman güvenlik makamları içinde örgütlenmesi ve Avrupa’da faşizmi yaygınlaştırma yolundaki uzun vadeli stratejileri sürekli görmezden gelindi. Tersine, bunu açığa çıkaran basın yayın kuruluşları sürekli tehdit edildi.

Bu gelişme iyi görülerek, Almanya ve Avrupa’daki devrimci ve anti-faşist güçlerin birleşerek faşizme karşı mücadele etmesi, bugün her zamankinden daha da önemlidir. Faşizme, ırkçılığa ve her türden ayrımcılığa karşı her alanda ortak mücadeleyi büyütelim!

Anayasayı Koruma Dairesi ve Askeri İstihbarat Servisi Lağvedilsin!

Tüm Faşist ve Irkçı Parti ve Örgütler Yasaklansın!

AfD Eyalet ve Federal Parlamentolardan Çıkartılsın!

Faşizme ve Irkçılığa Karşı Ortak Mücadeleyi Büyütelim!

Yaşasın Enternasyonal Dayanışma!